Carita Forsgren: Ambrosia

Ambrosia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolmikymppinen Jenni on Tampereen Hervannassa asuva suklaan ja seksin ystävä, joka pitää työkseen blogia. Hän on tutustunut ulkomaiseen mieheen, Marciin, joka on komea, hyvä sängyssä ja selvästikin varsin varakas. Mutta miten kuvioita muuttaa yllätysraskaus? Ja mikä vaikutus on Jennin ystävän Tuomon keittelemällä kaakaoon perustuvalla ihmeseerumilla, ambrosialla?

Tarinan toisessa linjassa kerrotaan avaruusmatkailijoista, jotka tekevät haaksirikon maapallolle, sekaantuvat ihmisten asioihin ja käynnistävät tapahtumaketjun, jolla on seurauksia nykyaikaan asti. Siinä sivussa pistetään ihmiskunnan myytit ja jumalkäsitykset uusiksi perinpohjaisesti.

Ambrosiassa on monenlaisia aineksia. Se on toisaalta historiallista scifiä, joka tulkitsee antiikin jumaltaruja omalla tavallaan; toisaalta tapahtumat etenevät tässä päivässä chick litin tunnelmissa nykynaisen arkisten – ja myös varsin epätavallisten – ongelmien parissa.

Niin irtonaisista palasista kuin kirja onkin koottu, se toimii oikein mainiosti. Se on hyvää hömppää ja viihdettä, sillä tarinassa riittää käänteitä, seksiä, jännitystä ja ajatuksillekin pureskeltavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...