Kaisa Paasto: Anni kaverinkesyttäjä suolaisilla vesillä

Anni kaverinkesyttäjä suolaisilla vesillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaisa Paaston luoma neljäsluokkalainen Anni-tyttö on seikkaillut aikaisemmin jo kahdessa lastenkirjassa. Ensimmäisessä kirjassa Anni kaverinkesyttäjä (Tammi, 2020) lukijat kohtasivat kaveripulmista kärsivän Annin ja tämän lemmikkipossun Vaapun. Toisessa kirjassa Anni kaverinkesyttäjä punaisella matolla (Tammi, 2021) heittäydyttiin elokuvaprojektiin ja ratkottiin siihen liittyviä kompromisseja.

Nyt Anni matkaa perheensä kanssa setänsä luokse merellä olevaan saareen. Anni on odottanut huikeaa serkkukesää Niko-serkun kanssa, mutta jostain syystä kaikki lähtee menemään vinksalleen jo heti alusta asti. Niko-serkku, jota Anni ei ole tavannut pariin vuoteen, onkin aivan omituinen ja pelottelee Annia kummitusjutuilla saarella kummittelevasta Pyykkäri-Annin haamusta.

Isoveli Akselikin on poissaoleva. Hänellä on tyttöystävä Moona, jonka kanssa hän vain pitää etätreffejä. Anni kokee itsensä yksinäiseksi. Niinpä hän lähtee itsekseen tutkimaan saarta ja tutustuukin monenlaisiin kiinnostaviin ihmisiin – ja Pyykkäri-Annin tarinakin saa selkoa, eikä olekaan sitten niin pelottava. Lopulta Nikonkin kanssa saadaan kaikki asiat järjestykseen.

Anni kaverinkesyttäjä suolaisilla vesillä on sarjansa edellisten osien tapaan oikein mainio lastenkirja. Kaisa Paasto on kehitellyt hauskan tarinan, jossa riittää käänteitä. Tarina on sujuva ja helppolukuinen, joten kirja toimii varmasti niin ääneen luettuna kuin lapsen itse lukemana. Kuten aiemmissa osissa, tässäkin on Mari Ahokoivun värikäs ja persoonallinen kuvitus, joka piristää kirjaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...