Kaisa Paasto: Anni kaverinkesyttäjä

Anni kaverinkesyttäjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jotkut kirjat osuvat lukijalleen tavallista paremmin. Anni kaverinkesyttäjän takakannessa kuvataan päähenkilön, neljäsluokkalaisen Annin, olevan “kekseliäs, energinen ja hauska” – ihan kuin meidänkin neljäsluokkalainen Annimme. Meillä ei tosin ole lemmikkipossua vaivanamme, mutta kun näin erinomaisesti kohdistettu kirja saatiin luettavaksi, se tietysti kiilasi lukulistan kärkeen heti.

Kotona energinen ja hauska Anni on koulussa vaisu koulu-Anni, jolla ei ole kavereita, kun paras ystävä Miisa on ulkomailla. Miisan sai kaveriksi, kun äidit istuttivat tytöt toistensa seuraan jo hiekkalaatikolla ja sen jälkeen Miisa on hankkinut kaikki Annin ja Miisan yhteiset kaverit. Anni ei siis oikeastaan tiedä, miten kavereita saadaan.

Päänvaivaa aiheuttaa myös lemmikkipossu Vaappu, joka ei millään tahdo kesyyntyä, vaan mulkoilee Annia pöydän alta. Kuinka kesyttää itselleen kaveri ja possu? Siinä onkin yhdelle neljäsluokkalaiselle tarpeeksi haastetta.

Anni kaverinkesyttäjä on sympaattinen ja hauska tarina kivoista ja oudoista tyypeistä. Mari Ahokoivun kuvitus täydentää Kaisa Paaston tarinaa oivallisesti. Kirjassa on vähän reilut sata sivua ja sopivasti tekstiä neljäsluokkalaisten luettavaksi, tämä on jo ihan oikea kirja, mutta sen verran kepeä ettei vähän hitaampikaan lukija lannistu.

Neljäsluokkalainen koelukija Anni innostui kovasti ja jäi toivomaan jatko-osaa. Toivottavasti sellainen saadaan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...