Lina Enlund ja Niclas Erlin: Arkea ja juhlaa Raaseporin linnassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Raaseporin linna on suomalaisista linnoista omalla tavallaan mielenkiintoisin, vaikka sen nykyinen ulkomuoto onkin hieman vaatimaton. Vuosisatoja hylättynä seisonut linna on kärsinyt mittavia vahinkoja, ja vaatii jo melkoista mielikuvitusta nähdä linna sellaisena kuin se joskus aikoinaan oli. Nykyään Raaseporin linna tekee jonkinmoisen vaikutuksen rujolla, karkean rosoisella ulkoasullaan. Aikoinaan keskustorni ja koko itäinen kehämuuri oli kuitenkin tiilellä verhoiltu, joten ensivaikutelma eroaa varsin paljon historiallisesta todellisuudesta.

Eikä tietysti vain itse linna, vaan myös linnan ympäristö oli huomattavan erilainen. Keskiajalla Raaseporin linna sijaitsi vielä saarella, eikä pienen joen varrella kuten nykyään. Runsaalla kuvamateriaalilla varustettu kirja on onneksi hyvin havainnollinen, vaikka itse ei olisi linnassa koskaan käynytkään.

Arkea ja juhlaa Raaseporin linnassa valottaa mielenkiintoisesti linnan historiaa ja niitä ihmisiä, jotka linnassa työskentelivät ja vaikuttivat. Myös alueen arkeologiselle tutkimukselle annetaan huomiota, unohtamatta linnan entisöintiä, joka ei ole aina mennyt ihan nappiin. Lopussa on vielä katsaus Raaseporin linnan nykyiseen rooliin turismin keskiössä.

Arkea ja juhlaa Raaseporin linnassa on tyylikäs ja mielenkiintoinen kirja linnan historiasta ja merkityksestä Suomen historiassa. Suosittelen linnahistoriasta kiinnostuneille!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...