J.S. Meresmaa: Aseenkantajan kunnia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä erilainen, normeista poikkeava kirja. Keskiaikafantasiaa, joka ei ole satojen sivujen tiiliskivi, vaan alle pienoisromaanikokoinen – ja vieläpä julkaistu ainoastaan e-kirjana. Aseenkantajan kunnia erottuu joukosta.

Kirja kertoo nuoresta aseenkantajasta Konnosta, joka on valmis astumaan palvelukseen ritari Jehrem Kovdasin aseenkantajana hyvin sujuneen koeajan jälkeen. Konno on suoriutunut tehtävästään moitteettomasti, joten yllätys on suuri, kun Jehrem ei otakaan Konnoa palvelukseensa.

Konno joutuu palaamaan kotiinsa tappion murtamana, mutta ei Jehremkään ongelmitta välty – hänen edellisen aseenkantajansa kuolema palaa kummittelemaan. On alkanut kulkea puheita, ettei onnettomuus olisikaan ollut onnettomuus.

Tarjolla on siis murha ja poliittista kieroilua. Toisena teemana on aseenkantajan ja ritarin herkkä suhde, jossa kielletyt tunteet läikehtivät molemmin puolin. Melkoista ritariromantiikkaa, siis.

Aseenkantajan kunnia on mainio välipala ja lyhyenä kertomuksena tosiaan miellyttävää vaihtelua pitkille eepoksille – mutta ei se kyllä nälkää vie. Tarina jää kesken. No, jatkoa tälle eroottiselle spefiveijaritarinalle, kuten kirjailija teosta itse luokittelee, on luvassa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Kiinnosti tämä trilogia, mutta jää tutustumatta kun on vain e-kirjana.

  2. Vaan ehkäpä ei jääkään! Ensi vuoden puolella luvassa painettu versio, jossa trilogian lisäksi vielä bonuslukukin. Kiitos ja kumarrus Osuuskummalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...