René Goscinny ja Albert Uderzo: Asterix ja suuri merimatka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuka löysi Amerikan? Kristoffer Kolumbus, sanoo joku. Viikingit ehtivät ensin, korjaa toinen. Tosiasia kuitenkin on, että vielä ennen viikinkejä Amerikassa vierailivat tietysti Asterix ja Obelix.

Kuinka siinä niin kävi? No, härkävankkurit, jotka tuovat kalaa Parisiumista tuttuun gallialaiskylään, ovat lakossa, joten Amaryllix ei saa tuoretta kalaa. Ajatus siitä, että kalaa kalastaisi vierestä merestä on Amaryllixille mahdoton: hän myy vain parasta Parisiumin kalaa. Eihän vastaongittu kala edes haise…

Koska tietäjä Akvavitix tarvitsee suhteellisen tuoretta kalaa taikajuoman tekemiseen, Asterix ja Obelix lähtevät merelle kalaan. Sattuu vähän vaikeampaa merenkäyntiä ja lopulta ystävykset päätyvät maihin outoon paikkaan, jossa on villisikojen sijasta kummallisia lintuja, klukluja, ja paikalliset roomalaisetkin ovat vähän kummallisia. Asterix ja Obelix ovatkin Amerikassa! Amerikassa joudutaan tietysti kaikenlaisiin seikkailuihin, ja kotimatkakin järjestyy lopulta Amerikan löytävien viikinkien kyydissä.

Asterix ja suuri merimatka on uudessa laitoksessaan saanut skarpin tekstityksen ja uudet, kirkkaat värit. Valitettavasti tämä kirja ei ole kovakantinen, vaan pehmytkantinen albumi. Harmi, aikaisemmat kovakantiset (kuten Asterix legioonalaisena) olivat varsin miellyttäviä. Sisältö kuitenkin ratkaisee, ja se on kunnossa. Tarina ei ole ihan terävintä, mitä Goscinny on kirjoittanut, mutta Asterixin ystäville tarjolla on silti tuttua huumoria.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Asterixit ovat kyllä mainioita – mun nuoruuden paras latinan opettaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...