René Goscinny ja Albert Uderzo: Asterix ja alppikukka

Asterix ja alppikukka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Asterix ja Obelix päätyvät tässä seikkailussa Helvetiaan eli Sveitsiin etsimään lääkerohtoon tarvittavaa alppikukkaa – auttaakseen roomalaista. Mistä ihmeestä on kyse?

Omituisen käänteen takana on Condaten kuvernööri Gracchus Flunssavirus, joka rellestää ja viettää orgioita ja pimittää samalla taskuunsa niin paljon verovaroja kuin vain voi. Roomassa toki huomataan, että provinssista ei juuri veroja kerry, joten paikalle lähetetään rahainvartija Claudius Antabus, joka on valitettavasti sen verran tosikko kaveri, ettei Flunssavirus saa häntä lahjottua.

Siispä pitää vähän myrkyttää. Antabus onneksi tuntee Akvavitixin ja saa tämän hälytettyä paikalle. Niinpä Asterix ja Obelix päätyvät tehtäväänsä eli matkalle Helvetiaan, joka on kaikin puolin varsin omituinen paikka: siisti, järjestelmällinen ja täsmällinen. Kello- ja pankkitoimikin tunnetaan näemmä jo roomalaisten aikaan hyvin!

Orgioineen ja salajuonineen Asterix ja alppikukka on vähän jotenkin aikuisempaa tavaraa kuin Asterixit yleensä, orgiakohtaukset siteeraavat Fellinin Satyriconia ja niin edelleen, mutta kyllä tämän silti kehtaa lapsillekin antaa luettavaksi. Mainiota huumoria, oikein oivallinen Asterix-albumi. Uusien kovakantisten painosten tapaan kirja on erinomaisen siistiä työtä, kuvitus on skarppia ja selkeää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...