René Goscinny ja Albert Uderzo: Asterix olympialaisissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Asterix saa ystävineen kuulla, että Kreikassa on olympialaiset, johon roomalaiset aikovat osallistua. Gallialaiset haluavat mukaan, ja se onnistuu kyllä – ovathan hekin roomalaisia. Kerrankin siitä on iloa, että Caesar on valloittanut lähes koko Gallian.

Roomalaiset eivät tietenkään ilahdu tästä. Etenkin lähivaruskunnan Akvariumin toivo Claudius Autobus suorastaan masentuu joutuessaan sattumalta Asterixin ja Obelixin päihittämäksi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että gallialaisten ilo on ennenaikaista: Asterixin menestys johtuu tietysti taikajuomasta ja se taas on ankarasti kiellettyä dopingia.

Akvavitix keksii onneksi nokkelan keinon, jolla olympialaisista saadaan kuin saadaankin kotiutettua kultainen palmunoksa.

Klassikkoalbumi Asterix olympialaisissa on hauska urheiluhupailu, joka on nyt ilmestynyt uutena kovakantisena painoksena. Uuden painoksen värit ovat aikaisempaa siistimmät ja tekstaus skarpimpaa. Uusi versio on kertakaikkisen edustava ja ansaitsee paikkansa klassikkosarjakuvien keräilijöiden hyllyissä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...