René Goscinny ja Albert Uderzo: Asterix legioonalaisena

Asterix legioonalaisena

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Asterix legioonalaisena ilmestyi alunperin vuonna 1967 Ranskassa kymmenentenä Asterix-albumina ja Suomessa vuonna 1970 kolmantena Asterixina. Nyt albumi on julkaistu uutena kovakantisena painoksena. Uusittu painos on kaunis katsella: kuvat on väritetty ja tekstattu uudestaan. Lopputulos on skarpin ja kirkkaan näköinen, paljon parempi kuin aikaisemmin Suomessa ilmestynyt. Alla on vertailuksi sama ruutu vuoden 2001 Asterix-kirjaston painoksesta ja tästä uudesta.

Tarina on oivallista sotilashuumoria. Obelix rakastuu Mimosaan, mutta käy ilmi, että Mimosalla on jo sulho. Sulhasparka, Tragikomix, on kuitenkin rekrytoitu väkisin Rooman legiooniin ja viety taistelemaan Afrikkaan Caesarin puolella Scipio Africanusta vastaan. Asterix ja Obelix lähtevät tietysti pelastamaan Tragikomixia ja siihen kätevin tapa on liittyä legioonaan.

Sadanpäämiehillä on kestämistä, kun Asterix ja Obelix haluavat päästä tositoimiin mahdollisimman nopeasti. Osaston muutkin sotilaat ovat vähintäänkin omaperäistä väkeä, joten huumoria riittää. Asterix legioonalaisena on edelleen hauskaa luettavaa.

Asterix-vertailuruudut
Ylemmässä kuvassa vuonna 2001 ilmestynyt Asterix-kirjaston laitos, alemmassa uusi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...