René Goscinny ja Albert Uderzo: Asterix ja normannien maihinnousu

Osta kirja itsellesi

Päällikkö Aladobixin veljenpoika Poppix veltostuu Parisiumin kaupunkielämässä, joten kloppi lähetetään maalle, jossa hänestä pitää tehdä kunnon mies. Pahimmat pelot toteutuvat, kun Poppix karauttaa pihaan mediolanumilaisilla urheiluvaunuillaan ja esittelee, miten Parisiumin katakombeissa tanssitaan ja soitetaan.

Onneksi Poppixille tarjoutuu tilaisuus miehistyä, kun hurjat normannit päättävät lähteä matkaan selvittämään, mitä pelko on. Normannit eivät nimittäin tiedä, luulevat vain, että pelko antaa siivet. Siksi pelko pitää oppia tuntemaan: sitten normannit voisivat lentää kuin linnut!

Summanmutikassa arpominen tuo normannit Galliaan – vähän huono veto, sillä siellähän nimenomaan ei pelkoa tunneta. Vain Poppix on aivan kauhuissaan normannien saapumisesta. Normannit tietysti vangitsevat Poppixin, joka pitää sitten pelastaa. Pelastus tulee yllättävältä taholta…

Asterix ja normannien maihinnousu on mainio klassinen Asterix-tarina sarjakuvan kultakaudelta: se ilmestyi samana vuonna (1966) kuin erinomainen Asterix Britanniassa. Huumori toimii ja Asterix-fanille on hauska käänne, miten juuri Trubadurix osoittautuu ratkaisevaksi tekijäksi, kun normanneille opetetaan, mitä pelko tarkoittaa.

Uusi painos on aikaisempia siistimmän näköinen. Jotkut voivat jäädä kaipaamaan vanhojen painosten käsintekstausta, joka on tässä korvattu tasaisen tylsällä konetekstauksella, mutta väritys on selvästi paremman näköistä kuin aikaisemmissa painoksissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...