Shannon Hale: Austenland

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jane on järkevä aikuinen nainen, joka välillä kuitenkin hakee romanttisia säväyksiä Jane Austenin kirjoista ja etenkin vanhasta kunnon Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjasta à la Colin Firth. Hänen vanha tätinsä saa vahingossa tietää tästä salaisuudesta ja kuollessaan Jane saa yllätysperinnön.

Jane ei peri rahaa vaan Jane Austen -matkan Englannin maaseudulle kaikilla herkuilla. Jane astuu viimeisen päälle toteutettuun Jane Austenin maailmaan, jossa teknologian sijaan on päiväkävelyjä sopivan esiliinan kanssa ja illan ratoksi pelataan villisti korttia. Puvut empiirisillä vyötäröillä ja herrasmiesten sovinnaiset vierailut kuuluvat pakettiin. Kuulostaako ihanalta? Aluksi Janesta on ihanaa jättää nykymaailman häslinki hetkeksi taakseen, mutta elämä Jane Austenin maailmassa voi olla uuvuttavaa.

Ylpeys ja ennakkoluulo sekä muu Jane Austenin tuotanto ihastuttaa edelleen. Kukapa ei haluaisi herra Darcyn kaltaista herrasmiestä rinnalleen. Austenland on vain yksi monista teoksista, jossa sukelletaan Jane Austenin maailmaan tai jatketaan ikimuistettavia tarinoita. Kirja on kepeä, mutta ei liian höttöinen ja siinä on sopivasti romantiikkaa sekä nasevaa sanailua – juuri niin kuin Jane Austen tykkäisi.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...