Shannon Hale: Austenland

Osta kirja itsellesi

Jane on järkevä aikuinen nainen, joka välillä kuitenkin hakee romanttisia säväyksiä Jane Austenin kirjoista ja etenkin vanhasta kunnon Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjasta à la Colin Firth. Hänen vanha tätinsä saa vahingossa tietää tästä salaisuudesta ja kuollessaan Jane saa yllätysperinnön.

Jane ei peri rahaa vaan Jane Austen -matkan Englannin maaseudulle kaikilla herkuilla. Jane astuu viimeisen päälle toteutettuun Jane Austenin maailmaan, jossa teknologian sijaan on päiväkävelyjä sopivan esiliinan kanssa ja illan ratoksi pelataan villisti korttia. Puvut empiirisillä vyötäröillä ja herrasmiesten sovinnaiset vierailut kuuluvat pakettiin. Kuulostaako ihanalta? Aluksi Janesta on ihanaa jättää nykymaailman häslinki hetkeksi taakseen, mutta elämä Jane Austenin maailmassa voi olla uuvuttavaa.

Ylpeys ja ennakkoluulo sekä muu Jane Austenin tuotanto ihastuttaa edelleen. Kukapa ei haluaisi herra Darcyn kaltaista herrasmiestä rinnalleen. Austenland on vain yksi monista teoksista, jossa sukelletaan Jane Austenin maailmaan tai jatketaan ikimuistettavia tarinoita. Kirja on kepeä, mutta ei liian höttöinen ja siinä on sopivasti romantiikkaa sekä nasevaa sanailua – juuri niin kuin Jane Austen tykkäisi.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...