Anders Nyberg: Autot : ensimmäinen tietokirjani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Esitellessäni tämän kirjan kohta nelivuotiaalle pojallemme koin jonkinkokoisen yllätyksen – hän innostui kovasti. On nimittäin niin, että yleisesti ottaen autoasiat eivät ole kiinnostelleet häntä oikeammin ja ajattelinkin tämän kirjan kuluvan jonkin ajan kuluttua muutaman vuoden nuoremman tyttäremme – armottoman autofanin – käsittelyssä.

Niin tai näin, Autot on yksinkertainen lasten tietokirja, joka esittelee kymmenisen erilaista autotyyppiä henkilöautosta linja-autoon ja asuntoautosta ambulanssiin. Lisäksi tarkastellaan pintaraapaisun omaisesti autojen mekaniikkaa, mietitään niiden huoltamista ja sitä, kuinka auton ratissa on toimittava. Entä kuinka autot ovat kehittyneet nykyiselleen ja miltä ne näyttävät tulevaisuudessa?

Jos tämä kirja uppoaa näin hyvin autoista pitkälti piittaamattomaan lapseen, uskallan väittää, että autoista innostuville tämä on melko lailla varmasti nappivalinta. Mikäs tätä siis on suositellessa, on aina palkitsevaa löytää näin suuresti lasta kiehtova kirja – vaikka kun tätä on nyt tahkottu sen ”tarpeeksi” monta kertaa, voisi sitä ihan mielellään lukea päiväunisaduksi jo jotakin muutakin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...