Alain Henriet ja Yann: Bear’s Tooth : Volume 1: Max

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolme lapsuudenystävää leikkii lennokeillaan Sleesian kukkuloilla jakaen yhteisen unelman, että jonain päivänä heistä tulisi oikeita lentäjiä. Unelma toteutuu heidän jokaisen kohdalla sillä vuosi on 1930, ja pian koittaa se aika, jolloin tuoreille lentäjille on todellakin tilausta. Puolanjuutalainen Max löytää kohtalonsa Yhdysvaltain ilmavoimista ja Hanna ja Werner Luftwaffen siipien suojista.

Palkittu Bear’s Tooth ilahduttaa monella tasolla. Visuaalisesti huikea sarjakuva tekee tarkkaa työtä historiallisten yksityiskohtien kanssa, erityisesti lentokoneet ja ilmataistelut ovat vaikuttavaa seurattavaa. Teknisesti tarkoilla piirtäjillä on usein hieman taipumusta tehdä ihmishahmoista jäykkiä, mutta Alain Henriet välttää onneksi astumasta tähän ansaan.

Se mikä erottaa Bear’s Toothin toisista sotasarjakuvista ei kuitenkaan ole visuaalisuus, vaan se että sarjakuva ei missään vaiheessa uhraa päähenkilöitään sotateatterin kasvottomuuden alttarille. Yannin kirjoittaman tarinan fokuksena pysyy nuorten ystävyys ja miten se kestää sodan vaatimukset. Ilahduttavasti tarinan moraaliset rintamalinjat eivät näytä menevän aivan siellä, missä ensi alkuun kuvittelisi.

Koska kyseessä on vasta ensimmäinen osa niin lopullista tuomiota on tässä vaiheessa mahdotonta antaa, mutta selvää on että jatko-osat tulevat kyllä päätymään lukulistalle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...