Alain Henriet ja Yann: Bear’s Tooth : Volume 1: Max

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolme lapsuudenystävää leikkii lennokeillaan Sleesian kukkuloilla jakaen yhteisen unelman, että jonain päivänä heistä tulisi oikeita lentäjiä. Unelma toteutuu heidän jokaisen kohdalla sillä vuosi on 1930, ja pian koittaa se aika, jolloin tuoreille lentäjille on todellakin tilausta. Puolanjuutalainen Max löytää kohtalonsa Yhdysvaltain ilmavoimista ja Hanna ja Werner Luftwaffen siipien suojista.

Palkittu Bear’s Tooth ilahduttaa monella tasolla. Visuaalisesti huikea sarjakuva tekee tarkkaa työtä historiallisten yksityiskohtien kanssa, erityisesti lentokoneet ja ilmataistelut ovat vaikuttavaa seurattavaa. Teknisesti tarkoilla piirtäjillä on usein hieman taipumusta tehdä ihmishahmoista jäykkiä, mutta Alain Henriet välttää onneksi astumasta tähän ansaan.

Se mikä erottaa Bear’s Toothin toisista sotasarjakuvista ei kuitenkaan ole visuaalisuus, vaan se että sarjakuva ei missään vaiheessa uhraa päähenkilöitään sotateatterin kasvottomuuden alttarille. Yannin kirjoittaman tarinan fokuksena pysyy nuorten ystävyys ja miten se kestää sodan vaatimukset. Ilahduttavasti tarinan moraaliset rintamalinjat eivät näytä menevän aivan siellä, missä ensi alkuun kuvittelisi.

Koska kyseessä on vasta ensimmäinen osa niin lopullista tuomiota on tässä vaiheessa mahdotonta antaa, mutta selvää on että jatko-osat tulevat kyllä päätymään lukulistalle.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...