Alain Henriet ja Yann: Bear’s Tooth : Volume 2: Hanna

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Bear’s Tooth -trilogian ensimmäisessä osassa lapsuuden ystävät Max, Hanna ja Werner haaveilivat lentäjän urasta ja päätyivät aikuisena taistelemaan sodassa vastakkaisille puolille. Toisessa osassa Maxin menneisyyden siteet Hannaan osoittautuvat käyttökelpoisiksi – ainakin sotajohdon näkökulmasta – mutta kummalle Max on loppujen lopuksi uskollinen, lapsuuden ystävälleen vai esimiehilleen?

On selvää että Yann ja Henriet rakastavat lentokoneita ja historiaa, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö sarjakuva ottaisi juonellisesti toisen maailmansodan suhteen vapauksia. Erityisesti pistää silmään sarjakuvan kannessakin komeileva Focke-Wulf Triebflügel -lentokonemalli, joka ei ole sarjakuvassa jäänyt pelkästään piirustuspöytäasteelle, vaan on täysin toimiva ja hyökkäysvalmis lentokonemalli.

Herääkin kysymys onko Bear’s Tooth oikeastaan enemmänkin vaihtoehtohistoriaa kuin toiseen maailmansotaan sijoittuva draama, joka vain ottaa muutamia vapauksia. Varmaa vastausta tähän ei vielä tämän osan puitteissa saada, mutta jään odottamaan mielenkiinnolla.

Kuten trilogian ensimmäisessä osassa on tässäkin kaksi aikajanaa, joista toisessa keskitytään kolmikon lapsuuteen. Draaman kannalta lapsuuden osuudet toimivat selkeästi paremmin, aikuisuuden hapuilut romantiikan suuntaan tuntuvat hieman väkisin väännetyiltä. Toiminnan ja lentotaisteluiden kuvaus sujuu tekijöiltä kuitenkin juuri niin kuin pitääkin.

Bear’s Tooth : Volume 2: Hanna ei ole aivan yhtä loistava kuin sarjan ensimmäinen osa, mutta muutamasta kuluneesta käänteestä huolimatta pitää kyllä hyvin otteessaan.

Miksi trilogian nimi on Bear’s Tooth selviää tässä osassa.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...