Manu Larcenet: Blast 2 : Pyhän diilerin ilmestys

Osta kirja itsellesi

Pyhän diilerin ilmestys on jatko-osa Larcenet’n sarjakuvaromaanille Blast – Röykkiö ihraa. Tarina jatkuu siitä, mihin edellinen albumi loppui. Sarjakuvan päähenkilö Polza Mancini istuu edelleen poliisin kuulusteltavana. Tätä lihavaa ja yhteiskunnasta vieraantunutta kirjailijaa epäillään nuoreen naiseen kohdistuneesta henkirikoksesta. Mancini jatkaa sekavaa ja outoa kertomustaan, joka vihdoinkin antaa vastauksia myös viranomaisia askarruttaneisiin kysymyksiin.

Aikaisemman albumin tavoin Blast 2 on sekoitus salapoliisikertomusta ja päähenkilön kamppailua eksistentiaalisten kriisien kanssa. Aikaisemmassa elämässään Mancini oli tunnettu ruokakriitikko, mutta hän päätti jättää vaimonsa ja kaikki elämän mukavuudet ja muuttaa metsään asumaan. Mancini on kulkuri, joka haluaa unohtaa itsensä. Hän turruttaa itseään alkoholilla ja tietenkin huumeilla, joita hän saa huumediileri Jackylta. Mancinin ja Jackyn tuttavuus onkin tämän sarjakuvan ytimessä. Kaksi ihmistä, jotka elävät hetken yhdessä, yhteiskunnan ulkopuolella ja kaikista sen säännöistä ja rajoista piittaamatta.

Edeltävän albumin tavoin sarjakuvan kuvitus on ansiokasta ja kaunista. Tummasävyiset ruudut öisestä metsästä ja metsäneläimistä ovat unenomaisia,  ja siirtymät ruutujen välillä toimivat onnistuneesti. Sarjakuvan tunnelma on mielestäni synkempi  kuin edeltävässä albumissa. Välillä Mancinin kokemat blastit eli unohdusjaksot ovat liiankin surrealistisia. Sen vuoksi lukijan täytyy keskittyä tarinaan täysin. Larcenet’n sarjakuva ei muutenkaan salli minkaanlaisia keskeytyksiä ja ulkoisia häiriötekijöitä. Sarjakuvan ainutlaatuinen kerronta kärsii, jos lukija ei pysty heittäytymään kokonaan tarinan vietäväksi.

Suosittelen tätä sarjakuvaa niille, jotka kaipaavat taiteellisen tummaa ja melankolista lukukokemusta. Sarjakuvan ykkösosa kannattaa ehdottomasti lukea ensin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...