Carl Barks: Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Carl Barksin sankarit: Karhukopla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kääk, kauhea Karhukopla! Uusimmassa Carl Barksin sankarit -sarja­kuva­kirjassa pääosassa ovat konnat. Kirjasarjan ideana on, että tuttujen klassikko­tarinoiden joukkoon ujutetaan muutama hieman tuntemattomampi Carl Barks -tarina. Nyt kun sarjassa on päästy yli pakollisista otsikon aiheista (Aku, Roope ja ankanpojat), neljännessä kirjassa on siirrytty todella mielen­kiintoisten juttujen äärelle.

Karhukoplan saama oma kirja sisältää luonnollisesti Akun, Roopen ja Tupun, Hupun ja Lupun, sillä vaikka Karhukonnat saivatkin myöhemmin Aku Ankka-lehdessäkin nähdyn oman sarjansa, Barks ei itse niitä tehnyt vaan toimi ainoastaan taustakonsulttina. Parhaille Karhukopla-tarinoille on leimallista jännitys sekä runsas ja onnistunut huumori, ja tuntuu, että varsinkin tuotantonsa jälkipuolella Barks sai kynäänsä extrasähäkkyyttä juuri Karhu­kopla-tarinoissa. Tässä muutama niistä:

Kirjan aloittaa etsivätarina Tuomiokurkun kummitus (ei siis tuomiokirkon), jossa Roopen kultalastissa seilaavat rahtilaivat ovat alkaneet ajaa järjestel­mällisesti karille samassa, pahaenteiseltä kalskahtavassa paikassa: Tuomio­kurkussa. Läheistä majakkaa vartioivat harmaapartaiset majakanvartijat, jotka kertovat juttua merkillisestä haamusta, joka saa laivojen miehistöt karkaa­maan kauhusta pakoon. Yksityisetsivän tutkinnon suorittanut Aku lähtee tutkimaan tapausta Roopen ja poikien kanssa.

Matterhornin valloittajat on kepeä kahdeksansivuinen ankkatarina, jossa yhdelle maailman vaarallisimmista vuorista kiivetään helposti polkua pitkin. Ehkä kyseessä on kuitenkin vain Ankkalinnan Matterhorn. Vuorta enemmän hankaluuksia tuottaa äkäinen vuorivuohi sekä Karhukopla, joka on kätke­mässä varastettua timanttia vuoren huipulle. Tarina rakentuu käytännössä kokonaan vitseille, joita löytyy useampikin joka sivulta.

Pilviä hipovat miehet on jälleen yksi osoitus Barksin kertojankyvyistä. Tarina rullaa sellaista vauhtia, että lukiessa on vaikea uskoa sen olevan 20 sivua pitkä. Vauhtia ja käänteitä piisaa, ja pormestarin yritykset suojella Karhu­koplan ryöstämiä kalliita jättiläisrobotteja tuovat hyvin mieleen politiikan ja kansallisen turvallisuuden ristivedon.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...