Stephen Baxter: Conqueror

Conqueror

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Emperor-kirjasta alkanut Time’s Tapestry -sarja jatkaa Britannian historian läpikäymistä. Emperor käsitteli Britannian ja roomalaisten yhteistä historiaa. Nyt on vuorossa loput Britannian valloitusten ajoista. Avaintapahtumia kirjassa ovat roomalaisten brittien poistuminen Britanniasta, viikinkien hyökkäys Lindisfarnen luostariin, tanskalaisten saapuminen ja kuningas Alfredin taistelut sekä huipennuksena kirjalle nimensä antaneen Vilhelm Valloittajan hyökkäys vuonna 1066.

Kirja kuvaa episodeissaan Britanniaa valloittajien taistelukenttänä ja samalla havainnollistaa, miten monenlaisista palasista nykyinen Englanti on syntynyt: anglit, saksit, tanskalaiset, viikingit, normannit ja muut valloittajakansat ovat jättäneet oman osansa englantilaisten perimään.

Tämänkin tarinan taustalla on ennustus. Emperorin lopussa roomalaisten perilliset saivat pettyä, kun uusi ennustus lausuttiin latinan sijasta germaanien kielellä. Nyt valloittajat rymistelevät pitkin Englantia ennustuksen tahdissa, Halleyn komeetan näyttäessä tahtia. Juoni on sittenkin melko vaisu, enemmän kyse on historiallisten käänteiden seuraamisesta.

Yhtä kaikki kirja on mielenkiintoinen kuvaus yhdestä historiallisesta ajanjaksosta. Keskiaika ei ole aiheena yhtä vetoava kuin Rooman suuruus tai renessanssi ja muut myöhemmät aikakaudet, mutta kyllä Rooman valtakunnan tuhonkin jälkeen Euroopassa tapahtui kaikenlaista mielenkiintoista, vaikka monessa asiassa mentiinkin takapakkia.

Alfredin vaiheista kiinnostuneille Guy Gavriel Kayn The Last Light of the Sun kuvaa aikakautta fantasialinssin läpi. Suosittelen lämpimästi.

Seuraava osa, Navigator, hylkää sitten Englannin ja kääntää katseensa kohti uusia horisontteja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...