Stephen Baxter: Conqueror

Conqueror

Osta kirja itsellesi

Emperor-kirjasta alkanut Time’s Tapestry -sarja jatkaa Britannian historian läpikäymistä. Emperor käsitteli Britannian ja roomalaisten yhteistä historiaa. Nyt on vuorossa loput Britannian valloitusten ajoista. Avaintapahtumia kirjassa ovat roomalaisten brittien poistuminen Britanniasta, viikinkien hyökkäys Lindisfarnen luostariin, tanskalaisten saapuminen ja kuningas Alfredin taistelut sekä huipennuksena kirjalle nimensä antaneen Vilhelm Valloittajan hyökkäys vuonna 1066.

Kirja kuvaa episodeissaan Britanniaa valloittajien taistelukenttänä ja samalla havainnollistaa, miten monenlaisista palasista nykyinen Englanti on syntynyt: anglit, saksit, tanskalaiset, viikingit, normannit ja muut valloittajakansat ovat jättäneet oman osansa englantilaisten perimään.

Tämänkin tarinan taustalla on ennustus. Emperorin lopussa roomalaisten perilliset saivat pettyä, kun uusi ennustus lausuttiin latinan sijasta germaanien kielellä. Nyt valloittajat rymistelevät pitkin Englantia ennustuksen tahdissa, Halleyn komeetan näyttäessä tahtia. Juoni on sittenkin melko vaisu, enemmän kyse on historiallisten käänteiden seuraamisesta.

Yhtä kaikki kirja on mielenkiintoinen kuvaus yhdestä historiallisesta ajanjaksosta. Keskiaika ei ole aiheena yhtä vetoava kuin Rooman suuruus tai renessanssi ja muut myöhemmät aikakaudet, mutta kyllä Rooman valtakunnan tuhonkin jälkeen Euroopassa tapahtui kaikenlaista mielenkiintoista, vaikka monessa asiassa mentiinkin takapakkia.

Alfredin vaiheista kiinnostuneille Guy Gavriel Kayn The Last Light of the Sun kuvaa aikakautta fantasialinssin läpi. Suosittelen lämpimästi.

Seuraava osa, Navigator, hylkää sitten Englannin ja kääntää katseensa kohti uusia horisontteja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...