Juan Díaz Canales ja Rubén Pellejero: Corto Maltese : Keskiyön auringon alla

Keskiyön auringon alla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vaikka Hugo Pratt kuoli jo vuonna 1995, elää hänen tunnetuin sarjakuvahahmonsa Corto Maltese edelleen. Corto Maltese on seikkailija ja merimies, joka ei ole kotonaan oikein missään. Sadan vuoden takaisen maailmankansalaisen seikkailut alkoivat Suolaisen meren balladista, joka sijoittui vuosiin 1913–1915. Nyt tämä sarjan ensimmäinen osa on saanut jatkoa: Keskiyön auringon alla tuo Corton Amerikkaan etsimään vanhaa ystäväänsä Jack Londonia. Tätä Corto ei löydä, mutta melkoinen seikkailu Pohjois-Amerikan karuissa ja kylmissä erämaissa häntä kyllä odottaa. Aina jotain uutta etsivä Corto joutuu keskelle kapinallisten keskinäisiä välienselvittelyjä ja selviää monista vaaroista vain nokkeluutensa sekä terävien nyrkkiensä ansiosta.

Keskiyön auringon alla on Juan Díaz Canalesin kirjoittama ja Rubén Pellejeron kuvittama tribuutti Hugo Prattille ja Corto Malteselle. Sen kuvitustyyli imitoi Prattin nopeaa viivaa, mutta ehkäpä Pellerejon kynä on tottuneempi 2010-luvun HD-aikaan, sen verran teräväreunaisempaa sen jälki on. Myös käsikirjoitus keskittyy Prattin teoksia suoraviivaisempaan toimintaan ja nopeisiin siirtymiin paikasta toiseen. Ehkä olisin kaivannut mukaan enemmän Corto Maltesen filosofista arvoituksellisuutta. Nyt hän näyttäytyy pääosin toimintasankarina.

Mutta kaikkiaan Keskiyön auringon alla jatkaa ihan ansiokkaasti Hugo Prattin työtä. Jos vauhdikas seikkailusarjakuva kiinnostaa, voi Canalesin ja Pellerejon Corto Maltesea suositella ihan mielellään.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...