Warren Ellis: Crooked Little Vein

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mike McGill on yksityisetsivä. Pinkertonin Chicagon toimistossa nuori mies oli menestys, mutta muutto New Yorkiin ja oman toimiston perustaminen tekee McGillistä friikkimagneetin: hän saa vain täysin pimeitä tapauksia. Kuten vaikkapa keski-ikäisten miesten seksikultteja, jotka murtautuvat keskellä yötä strutsifarmeille. Vaan sitten tulee se kaikista pimein tapaus.

McGillin luokse tulee yllätysvierailulle Yhdysvaltain presidentin totaalisen vinksahtanut kansliapäällikkö, jolla on tarjota hämmästyttävä tehtävä: McGillin on löydettävä Yhdysvaltain kadonnut vaihtoehtoinen perustuslaki, jonka avulla täysin perverssiksi muuttunut maa saadaan palautettua ruotuun ja perinteiset arvot kunniaan.

Tehtävä ei ole helppo, mutta McGill on juuri oikea mies työhön. Alkaa matka halki Amerikan läpeensä perverssin puolen, kirja kun on kiertänyt kaiken maailman kummajaiselta toiselle. Sanotaan vaikka näin, että tässä kirjassa on kaikenlaisia ideoita ja värikkäitä seksuaalisuuden muotoja, jotka voivat järkyttää herkempiä lukijoita.

Takakannessa kirjaa kehuvat Joss Whedon, William Gibson ja Kinky Friedman. Näistä varsinkin Gibsonin kehut eivät yllätä, sillä tarinassa on gibsonmaista draivia ja modernin maailman ymmärtämistä. Crooked Little Vein on hykerryttävän hauska, napakasti potkiva, sopivasti vastenmielinen, vauhdikas ja kaikinpuolin yksi vuoden 2009 parhaista osumista. Loppu vain tulee vähän liiankin nopeasti, tarinaa olisi saanut jatkaa pidempäänkin.

Loistava kirja, suosittelen!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...