Virpi Hämeen-Anttila: Kirkkopuiston rakastavaiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuskin Karl Axel Björk on ehtinyt palata karmaisevalta Berliinin-matkaltaan takaisin kotiin Helsinkiin, kun kelpo amatööridekkarimme joutuu jo keskelle uutta juttua. Vanhan kirkon puistosta löytyy kaksi vainajaa: rikkaan liikemiehen ottotytär ja hänen salainen sulhasensa. Kuolema on naamioitu kaksoisitsemurhaksi, mutta ei Björk – eivätkä hänen ystävänsä virallisessa poliisissa – moista niele. Murha mikä murha. Pian Björk huomaa, että tapaus saattaa liipata hyvinkin läheltä hänen uutta työtään setänsä yhtiön apulaisjohtajana. Björk erosi entisestä virastaan sisäministeriössä ministeri Heikki Ritavuoren murhan jälkeen.

Kirkkopuiston rakastavaiset jatkaa Virpi Hämeen-Anttilan suosittua Björk-sarjaa. Kevääseen 1922 sijoittuva dekkari synkkenee loppua kohti, kun Björk kumppaneineen alkaa päästä selville Kirkkopuiston murhien salaisuudesta ja rikoksista, joita surmateoilla on yritetty peitellä. Karl Axel Björk on neuvokas ja kovapintainen mies, mutta kaikkea ei hänkään siedä.

Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjan vahvuus on oivallisessa ajankuvauksessa 1920-luvun Helsingistä. Tätä tehostaa Hämeen-Anttilan tapa käyttää vanhahtavia ilmaisuja ja entisaikaisia kirjoitusasuja. Tunnelma välittyy erinomaisesti. Tämänkertaisen rikostapauksen karmaisevuus luo jyrkän kontrastin näennäiselle kepeydelle ja iloisuudelle, joka muuten Kirkkopuiston rakastavaisten sivuilla leijailee. Tämä on taito: laatia viihdyttävä tarina historialliseen miljööseen, mutta käsitellä siinä viitekehyksessä nykyaikaan asti heijastelevia ilmiöitä.

Kirkkopuiston rakastavaiset sementoi edelleen Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjan asemaa yhtenä kiinnostavimmista kotimaisisita dekkarisarjoista. Koska Kirkkopuiston rakastavaiset on jo sarjan kuudes osa, ja osat liittyvät jossain määrin loogisena kokonaisuutena toisiinsa, ei Björkiin tutustumista kannata tästä aloittaa. Mutta kun tänne asti on päästy, on helpo jäädä odottelemaan lisää. Iso suositus!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...