Virpi Hämeen-Anttila: Synnin jäljet

Synnin jäljet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarja on saanut täyden kympin niteitä täyteen. Onnittelut! Synnin jäljissä salapoliisi Karl Axel Björkiä työllistää tapaus, joka lähtee käyntiin nuoren pastorin itsemurhasta raskaana olevan vaimon silmien edessä. Vaimo on shokissa eikä muista kunnolla tapahtumia. Ilmeistä kuitenkin on, että asiaan on liittynyt kolmaskin henkilö. Kun pian tämän jälkeen kunniallinen konttoristi riistää hengen itseltään, alkaa Björk haistaa palaneen käryä. Jotenkin tapahtumat tuntuvat kiertävän evankelisen yhteisön ympärillä ja Kallion salakapakoissa, mutta tapauksen selvittämiseen Björkin täytyy käyttää jälleen kaikki nokkeluutensa – sekä apulaistensa Frans Valkaman ja Ida Helanderin erikoistaidot ja verkostot.

Synnin jäljissä Björk-sarjan kehysjuoni etenee varsin vähän, joten jos jotakin näistä Virpi Hämeen-Anttilan kauttaaltaan laadukkaista dekkareista voi suositella myös sarjasta irrallaan luettavaksi, niin se on ehkäpä juuri tämä. Kaikkiaan kaikki kymmenen romaania kuitenkin muodostavat sen verran yhtenäisen kokonaisuuden, että varminta lienee aloitella ihan alusta ja ottaa Yön sydän on jäätä käsiin. Mikään ei viittaa siihen, että sarja olisi vieläkään päättymässä.

Dekkariksi Synnin jäljet on suoraviivainen, kepeänpuoleinen. Kuten muulloinkin, myös nyt sadan vuoden takainen Helsinki on yhdessä tärkeimmistä pääosista. Hämeen-Anttila sukeltaa sujuvasti hienoihin kahviloihin, halvimpiin kapakoihin ja rikkaista porvarisresidensseistä epäilyttäviin romukauppamurjuihin. Tuon ajan Helsingissä Pitkäsilta oli tosiaan pitkä. Tämä historiallinen ulottuvuus ja vanhahtava kieli ovat ilman muuta Hämeen-Anttilan tärkeimpiä koukkuja tässä kerrassaan mainiossa romaanisarjassa.

Virpi Hämeen-Anttilan Björk-romaanien parissa lukija saa kerta toisensa jälkeen viihdykettä muutamaksi kesäillaksi, ja Synnin jäljet istuu tähän jatkumoon sulavasti. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 171 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...