Virpi Hämeen-Anttila: Käärmeitten kesä

Käärmeitten kesä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun kevät 1921 on kääntymässä kesäksi, saa salapoliisi Karl Axel Björk toi­meksiannon koskien omituista testamenttia sekä kadonnutta arvokasta kaulakorua. Rikkaan leskirouvan kuolema ei ehkä ollutkaan ihan niin luon­nollinen sydänkohtaus kuin ensin luullaan. Ehkäpä Alina Jegoroff olikin myr­kytetty! Kun toinenkin myrkytystapaus paljastuu, alkavat Björk sekä virallisen virkavallan edustajatkin pohtia, onko Helsingissä irrallaan vaarallinen ja taitava mielipuoli. Ja mikä pahinta: uhreja saattaa olla lisää. Mutta kumpi on ovelam­pi, Käärme vai Karl Axel Björk?

Virpi Hämeen-Anttilan Käärmeitten kesä on toinen osa viime vuonna alkun­sa saaneesta Björk-sarjasta. 1920-luvun Helsinki ja nuoren itsenäisen Suo­men aatteet ovat taustoittamassa tätä hienoa ja tyylitietoista dekkarisarjaa, jonka avausosasta Yön sydän on jäätä pidin myös kovasti. Myös nyt Björkin verivihollisiksi leimautuneet isänmaalliset Valaveljet koettavat saada Björkin satimeen, tällä kerralla häntä vakoiluvehkeilyyn sotkemalla. Rakkauden vuoksi vaikeuksiin joutuva Björk kuitenkin selviää pälkähästä mitä hienoimmalla tavalla.

Käärmeitten kesää on helppo suositella. Se on hyvin kirjoitettu, vetäväjuoni­nen tarina, jossa tärkeä rooli on paitsi itse juonella myös loistavilla henkilöhah­moilla, jotka hehkuvat hienosti ajan henkeä. Samalla Hämeen-Anttila johdat­telee lukijaa myös 1920-luvun aate- ja ajatusmaailmaan ja antaa lyhytkurssin niin ajan poliittisesta kentästä kuin tieteellisestä ajattelustakin. Vakoilua, vas­tavakoilua, kommunistijahtia, eugeniikkaa, teosofiaa, herätysuskoa ja niin edelleen! Salakapakoita, muotihuoneita, perintöhuviloita, kengänkiillottaja­poikia!

Käärmeitten kesä on viihdyttävä, ei liian ryppyotsainen rikosromaani. Tarttukaapa!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...