Leena Krohn: Datura tai harha jonka jokainen näkee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leena Krohnin kirjoissa on aina jotain taianomaista. Niin tälläkin kertaa. Datura kertoo paranormaaleihin ilmiöihin keskittyneen Uusi Anomalisti -lehden toimituksessa työskentelevästä henkilöstä, jonka elämässä alkaa muutaman pienen siemenen vuoksi uusi, kummallinen vaihe. Saatuaan lahjaksi daturan, hulluruohon, hän nauttii muutaman siemenen, parannuskeinoksi astmaansa. Valitettavasti siemenillä on melkoisia sivuvaikutuksia, todellisuuden sumentumisen ollessa niistä kenties tuntuvin.

Samaan aikaan lehden toimituksessa ravaa monenlaista kummajaista: vampyyri, vaihtoehtoisen audioteknologian harrastaja, yhteensattumien tutkija, kallonporausfanaatikko… Krohn tarjoaa lukijalle mitä riemastuttavimman kirjon mitä kummallisimpia henkilöitä ja ilmiöitä. Vapahtajamme kasvot leipäjuustossa!

Varsinainen ydinasia kirjassa tiivistyy sen alaotsikkoon: onko todellisuus vain sovittu konventio, harha, jonka jokainen näkee? Krohn onnistuu herättämään ajatuksia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...