Neal Stephenson: Diamond Age : Or, a Young Lady’s Illustrated Primer

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Stephenson hallitsee kiinnostavien maailmoiden luomisen. Diamond Age yhdistelee steampunk-henkistä viktoriaanisuutta, Kiinaa ja kungfutselaisuutta ja nanoteknologiaa surutta. Tapahtumat ovat kiehtovia, mutta yhtä lailla lukija saa nauttia värikkäistä ympäristöistä ja omalaatuisista kansoista, jotka maailmaa asuttavat.

Kirjan perusteemana on lastenkasvatus: Nuoren neidon kuvitettu opas on kerrassaan erinomainen opaskirja, joka huolehtii nuoren neidon kasvatuksesta kaikin puolin. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa maailmassa orpotyttö Nell saa uusviktoriaanisen aristokraatin lapselle tarkoitetun kirjan käsiinsä sattumalta, ja tuloksena on jonkinlainen moderni versio Pygmalionista. Nokkela opas osaa mukautua olosuhteisiin, kasvattaakseen omistajastaan kypsän elämään mielenkiintoista elämää, joten Nell on kerrassaan hyvissä käsissä.

Matka alusta loppuun on pitkä ja mutkikas, ja siinä sivussa lukija kohtaa monia käänteitä ja kertomuksia kertomusten sisällä. Kirja on siis kaikin puolin erittäin nautinnollista luettavaa!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...