Neal Stephenson: Diamond Age : Or, a Young Lady’s Illustrated Primer

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Neal Stephenson hallitsee kiinnostavien maailmoiden luomisen. Diamond Age yhdistelee steampunk-henkistä viktoriaanisuutta, Kiinaa ja kungfutselaisuutta ja nanoteknologiaa surutta. Tapahtumat ovat kiehtovia, mutta yhtä lailla lukija saa nauttia värikkäistä ympäristöistä ja omalaatuisista kansoista, jotka maailmaa asuttavat.

Kirjan perusteemana on lastenkasvatus: Nuoren neidon kuvitettu opas on kerrassaan erinomainen opaskirja, joka huolehtii nuoren neidon kasvatuksesta kaikin puolin. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa maailmassa orpotyttö Nell saa uusviktoriaanisen aristokraatin lapselle tarkoitetun kirjan käsiinsä sattumalta, ja tuloksena on jonkinlainen moderni versio Pygmalionista. Nokkela opas osaa mukautua olosuhteisiin, kasvattaakseen omistajastaan kypsän elämään mielenkiintoista elämää, joten Nell on kerrassaan hyvissä käsissä.

Matka alusta loppuun on pitkä ja mutkikas, ja siinä sivussa lukija kohtaa monia käänteitä ja kertomuksia kertomusten sisällä. Kirja on siis kaikin puolin erittäin nautinnollista luettavaa!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 249 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...