Disney prinsessat : lue ja leiki -laatikko

Disney-prinsessat Lue ja leiki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alkuvuodesta esiintuomani Lue ja leiki -(kirja)sarja on jälleen meidän perheessämme ajankohtainen, kun pikkuneitimme on pikkuhiljaa ihastunut ajatukseen prinsessoista. Ja mistäpä muustakaan kuin Disney-prinsessoista.

Lue ja leiki -formaatin ideana on nimensä mukaisesti yhdistää lukeminen ja leikki. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pahvisivuinen kirja on samalla laatikko, jonka sisältä löytyvät kymmenen minihahmoa ja suuri kokoon­taitettava leikkimatto. Tällä kertaa hahmot ovat Disneyn elokuvista tuttuja prinsessoja, kirjan sivut eräänlaisia prinsessakäyntikortteja vailla sen suurempaa tarinallista ydintä.

”Huoleton Lumikki kuljeskelee mielellään metsäpoluilla eläin­ystäviensä kanssa. Hyväsydäminen ja ystävällinen prinsessa tietää, ettei mikään este ole liian suuri ylitettäväksi.”

Vaikka ajatus lukemisesta leikin ohella kovin jalo onkin, jää tämän paketin kohdalla lukeminen melko lailla sivurooliin. Tavallisesti todellinen luku­toukkamme ei näitä Lue ja leiki -laatikoiden kirjoja ole lukenut juuri lainkaan. Minihahmot sitä vastoin ovat olleet leikeissä mukana paljon ja omista ennakkoluuloistani huolimatta myös leikkimatto löytyy yllättävän usein lattialta levitettynä. Näin ollen kokonaisuus jää ilman muuta plussan puolelle. Mistäpä sitä tietää; voihan tämä hyvin toimia jonkinlaisena kimmokkeena, jos lukeminen muuten ei tunnu innostavan tai kiinnostavan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...