Maija Barić ja Matti Westerlund: Duppaduulix ja salaperäinen ovi

Duppaduulix ja salaperäinen ovi

Osta kirja itsellesi

Kai sinäkin olet kuullut tonttuovesta, joitakin vuosia sitten joulunodotuksesta täyttyviin koteihin rantautuneesta askarteluhitistä, jonka voi joko tehdä itse tai hankkia valmiina ja näin toivottaa joulupukin pikku apurin tervetulleeksi ihan omasta ovestaan. Mielestäni sympaattinen idea ja oiva lisä joulun muutenkin salaperäiseen ilmapiiriin.

Tarinassa koiranpentu Duppaduulixista ja hänen isoäidistään, Mummikista, tonttuovella on suuri merkitys. Tapahtuu nimittäin niin, että yhtenä iltana juuri Duppaduulixin nukkuma-aikaan, hänen jo ollessa korviaan myöten peiteltynä, kuuluu yhtäkkiä suhinaa ja koputusta. Seuraavana aamuna suhina ja koputus realisoituvat pikkuruiseksi oveksi, jonka joku on rakentanut lattialistan yläpuolelle. Se joku on kuitenkin unohtanut portaat, joten Duppaduulix rakentaa ne palikoista.

Oven takainen asukki osoittautuu kovin hiljaiseksi ja ujoksi, eikä vastaa Duppaduulixin huhuiluihin. Onneksi mummi keksii mukavaa tekemistä: pipareiden leipomista, taikataikinamuovailua, askartelua ja mantelin etsimistä riisipuurosta. Lopulta, kaiken odotuksen, portaille vietyjen pipareiden ja puuron jälkeen, pikkuinen ovi vihdoin aukeaa ja joku kurkistaa sen raosta rallatellen. Duppaduulix ja mummi taitavat vihdoinkin saada pikkujouluseuraa.

Duppaduulix ja salaperäinen ovi on mielestäni pienestä mitastaan huolimatta varsin antoisa lukukokemus. Sen tärkein anti ei kuitenkaan minulle ollut sen tarina vaan ne lukuisat ideat, joita sen lukeminen herätti. Oli jännä huomata, että vain reilut parikymmentä sivua kirjaa luettuani, olin jo saanut useita ajatuksia siitä, mitä kaikkea voisimme pikkujouluaikana – tai miksei jo sitä ennenkin – lasten kanssa puuhastella.

Kun edellä kerrottuun yhdistetään se, että pikkukuuntelijat innostuivat tarinasta mukavasti, ei teosta voi kuin suositella. Neljävuotias sananikkari jopa tarttui Duppaduulixin viljelemään hiukan hassuun ”Kunpas ommallista! Onpas kummallista!” tyyliseen kielenkäyttöön.

Aika kiva pikkujoululahjakirja, jonka takakansi toimii salaperäisenä tonttuovena ja joka tarinan lisäksi sisältää askarteluohjeita, vinkkejä pikkujouluaikaan sekä muutamia lauluja nuotteineen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...