Lynne Truss: Eats, Shoots & Leaves : The Zero Tolerance Approach to Punctuation

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lynne Trussilla on missio. Hän vihaa välimerkkien väärinkäyttöä, englannin kielessä yleistä huonon kielenkäytön ilmiötä. Suomessa vastaava voisi olla yhdyssanavirheet; ainakin harhailevia heittomerkkejä näkee harvemmin.

Truss kirjoittaa joka tapauksessa hyvin ja käsittelee kirjassaan välimerkkien oikean käytön tiiviisti ja perinpohjaisesti, antaen runsaasti esimerkkejä sekä oikeasta että väärästä käytöstä. Kirja on hyvää luettavaa niin moitteettomasta englannin kielestä kiinnostuneille kuin puhdasta suomea viljeleville kielipoliiseille.

Kirjan nimi Eats, Shoots & Leaves viittaa tietysti pandakarhuun, jonka ruokailutottumukset muuttuivat kummasti lisätyn pilkun myötä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...