Pirjo Hiidenmaa: Suomen kieli – who cares?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pirjo Hiidenmaa on Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen kielenhuolto-osaston johtaja. Kirjassaan Hiidenmaa pohtii, onko suomen kieli tuhoutumassa, kuten on annettu ymmärtää. Toisena kysymyksenä esiin nousee kielenhuolto: mitä se on ja millaista sen pitäisi olla?

Kirja on suositeltavaa luettavaa kaikille kielenhuollosta huolestuneille. Voinen paljastaa Hiidenmaan näkökulman: suomen kieli ei ole tuhoutumassa, kieltä osataan monipuolisemmin ja enemmän kuin koskaan ennen.

Kirja on hyvin kirjoitettu ja välttää onnistuneesti akateemista puisevuutta. Teos onnistuu herättämään ajattelua kielestä ja sen tehtävistä. Suosittelen lämpimästi, etenkin kaikille suomen kielen tilasta paniikkia lietsoville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...