Pirjo Hiidenmaa: Suomen kieli – who cares?

Osta kirja itsellesi

Pirjo Hiidenmaa on Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen kielenhuolto-osaston johtaja. Kirjassaan Hiidenmaa pohtii, onko suomen kieli tuhoutumassa, kuten on annettu ymmärtää. Toisena kysymyksenä esiin nousee kielenhuolto: mitä se on ja millaista sen pitäisi olla?

Kirja on suositeltavaa luettavaa kaikille kielenhuollosta huolestuneille. Voinen paljastaa Hiidenmaan näkökulman: suomen kieli ei ole tuhoutumassa, kieltä osataan monipuolisemmin ja enemmän kuin koskaan ennen.

Kirja on hyvin kirjoitettu ja välttää onnistuneesti akateemista puisevuutta. Teos onnistuu herättämään ajattelua kielestä ja sen tehtävistä. Suosittelen lämpimästi, etenkin kaikille suomen kielen tilasta paniikkia lietsoville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...