Pirjo Hiidenmaa, Ilona Lindh, Sara Sintonen ja muut (toim.): Lukemisen kulttuurit

Lukemisen kulttuurit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lukemisen kulttuurit on tiivis katsaus lukemisen eri ulottuvuuksiin ja tutkimuksiin, toimittajinaan Pirjo Hiidenmaa, Ilona Lindh, Sara Sintonen ja Roosa Suomalainen. Teoksessa tarkastellaan lukemista yksilöllisenä harrastuksena, osana opetusta ja oppimista sekä sosiaalisena ilmiönä yhteisöissä.

Kirja jakautuu kahteen osaan: ensimmäisessä osassa tarkastellaan lukemisen sosiaalisuutta ja vaikutuksia, kun taas toisessa osassa keskitytään kulttuurisiin tapoihin ja näkemyksiin lukemisesta. Teos tarjoaa laajan katsauksen aiheeseen ja siitä löytyy mielenkiintoisia näkökulmia niin akateemisille lukijoille kuin yleisemminkin lukemisesta kiinnostuneille.

Artikkelit käsittelevät muun muassa kirjabloggausta, nuorten lukumotivaatiota, monilukutaitoa, sukupuolen merkitystä lukemisessa sekä lukemiskulttuuria kirjastoissa ja kirjakaupoissa. Lisäksi tarkastellaan kirjallisuudenopetusta ja sen arviointia lukion kontekstissa.

Tyyli on varsin akateeminen, joten vähemmän esimerkiksi koulumaailmasta kiinnostunut tavislukija voi surutta ohittaa osan sisällöstä. Kuitenkin esimerkiksi kaunokirjallisuuden lainaajien mieltymyksiä pääkaupunkiseudun kirjastoissa kartoittanut tutkimus on oikein mielenkiintoinen, samoin kirjabloggareita käsittelevä juttu.

Lukemisen kulttuurien monipuolinen sisältö tarjoaa lukijalle hyvät lähtökohdat tutustua lukemisen nykytilaan ja jatkaa aiheen syvällisempää tutkimista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...