Laurent Gaudè: Eldorado

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eurooppa on Afrikasta katsoen Eldorado, jonne monet haluavat ja vain harvat onnistuvat pääsemään.

Ranskalaisen Laurent Gaudén Eldorado tarkastelee Välimeren yli suuntautuvaa laitonta maahanmuuttoa kahdesta vastakkaisesta näkökulmasta: toisella puolen on italialainen rannikkovartioston kapteeni Salvatore Piracci, toisella puolen sudanilaisnuorukainen Sulayman.

Piracci on kaksikymmentä vuotta kulkenut laivallaan Lampedusan ympäristössä – Italialle kuuluva, mutta lähes Afrikan rannikolla sijaitseva Lampedusan saari on yksi suosituimmista paikoista pyrkiä Eurooppaan laittomasti Afrikasta. Piracci on vartioinut Euroopan muureilla, mutta eräänä päivänä hän kohtaa naisen, joka tönäisee hänet pois sijoiltaan. Salvatore alkaa epäillä työnsä mielekkyyttä.

Sulayman on veljensä Jamalin kanssa matkalla Sudanista kohti Eurooppaa ja siellä odottavaa parempaa tulevaisuutta. Matka ei ole helppo, eikä ensimmäinen yritys päästä Eurooppaan onnistu. Sulayman ei voi kuitenkaan kääntyä takaisinkaan, joten hän yrittää uudestaan, eri reittiä. Vaan entä jos yritys onnistuu? Mitä sitten?

Eldorado on pieni, tiivis kertomus, joka antaa vähän näkökulmia ilmiöön, joka suomalaiselle jää herkästi hieman vieraammaksi, mutta joka Etelä-Euroopassa on arkipäivää. Siihen on hyvä tutustua, sen verran moni Eurooppaan päivittäin pyrkii. Ilmiö ei ole yhdentekevä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tosiaankin aihe, johon ei taida löytyä helppoa vastausta ja siksi onkin hyvä saada mahd monta eri näkökulmaa. Kuulostaa kiinnostavalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...