Jen Arena ja Monique Dong: Elisabet II : Kuningattaren elämä

Elisabet II : Kuningattaren elämä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tammen Kultaiset kirjat -sarjan 300:nnen kirjan raja lähestyy: Elisabet II : Kuningattaren elämä on sarjan 296. osa. Satukirjoja ovat suurin osa. Tämä tarina on tosi. Satuna tämäkin tarina uppoaa 3-vuotiaille katselijoille ja kuuntelijoille, sen verran erilaista on hovielämä meidän tavan pulliaisten elämään verrattuna.

“Elizabeth erosi muista lapsista vain yhdessä suhteessa: hän oli prinsessa. Hänen pikkusiskonsa Margaret oli myös prinsessa, sillä heidän isoisänsä oli Yhdistyneen kuningaskunnan kuningas.”

Näin aloitamme kirjan sanoilla, jotka eivät arkisiin sanoihin kuulu. Pääsemme kuninkaalliseen taikapiiriin livahtamaan ykskaks. Vanhempi lukee ja ajattelee lukiessaan omassa mielessään kuningashuoneen väritettyjä tapahtumia vielä värikkäimpinä kuin mitä polvella istuva lapsi.

Lapsi saa tietää, että kuningatar otti tehtäväkseen luoda maailmasta paremman ja onnellisemman paikan kaikelle kansalle. Ja kuinka sydämellinen koko valtakunnan hallitsija oli, kaikkea hyvää tekevä ja kansankunnan parasta ajatteleva äiti, joka rakasti miestään Philipiä ja lapsiaan. Heillä oli kolme poikaa ja yksi tytär, jotka varttuivat ja menestyivät, ja heillä kaikilla oli hyvä olla. Tosin huoliakin ilmaantui; aikuisiksi varttuneilla lapsilla oli ongelmia ja vanhin poika, tuleva kuningas Charles erosi vaimostaan Dianasta. Ja Windsorin linnassa syttyi tulipalo.

Siitä kaikki kuitenkin kääntyi paremmaksi hiljalleen, kaikki lapset menivät naimisiin ja saivat omia lapsia.

Esimerkkiaukeama Elisabet 2 -kirjasta

Sitten kuningatar kuoli syyskuun 9. päivä 96 vuoden iässä hallittuaan maata 70 vuotta. Vuosi oli 2022.

“Kuningatar Elisabet II oli Iso-Britannian kruunun kirkkain jalokivi.”

Niin tulee päätökseen kaunis kertomus, jota lapsi kuuntelee ja katselee mielenkiinnolla ja jota on mukava lukea, mutta johon aikuisen lukijan on hankala paneutua intensiivisellä otteella tietäessään, miten toisin moni asia kuningashuoneessa oli ja on.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...