Miina Mäki ja Anni Pöyhtäri: Elonkirjo

Elonkirjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Elonkirjon kaunis kansi pisti silmään Lastenkirjainstituutin Kirjakori-näyttelyssä. Tässäpä tutustumisen arvoinen kirja! Pikainen selailu paljasti, että vaikka kirja lasten tietokirjojen joukosta löytyykin, siinä on 130 isoa sivua ja runsaasti luettavaa, joten eipä auttanut kuin palauttaa kirja hyllyyn ja palata asiaan myöhemmin kirjastosta lainatulla kappaleella.

Se kyllä kannatti, sillä Elonkirjo on todella hieno tietokirja. Se esittelee Suomen luonnon elonkirjoa eli monimuotoisuutta. Kirja esittelee erilaisia Suomen luonnosta löytyviä elinympäristöjä ja niiden tärkeimpiä kasvi- ja eläinlajeja. Kirjassa esitellään taigan havumetsiä, tunturiluontoa, vanhoja sekametsiä, lehtoja, erilaisia soita, puroja, rantoja ja luotoja.

Asiaa on paljon! Kirja on luokiteltu lasten ja nuorten tietokirjaksi, mutta kustantaja WSOY on merkinnyt kirjan ikäsuositukseksi 12+, eli teos on suunnattu enemmän yläkoululaisille kuin alakoululaisille. On tässä monelle aikuisellekin paljon uutta tietoa. Miina Mäen teksti on tyyliltään sujuvaa, helppolukuista ja lukijaa kunnioittavaa.

Kirjan kuvituksesta vastaa Anni Pöyhtäri. Elonkirjo on kaunis kirja. Sen isokokoisilta sivuilta avautuu hienoja aukeamia, joita kuvittavat erilaiset kasvit ja eläimet. Kuvitus on värikästä, kiinnostavaa ja riittävän yksityiskohtaista. Tärkeä asia saa arvoisensa kehykset: elonkirjon ylläpitäminen olisi tulevaisuuden kannalta kriittistä. Vaikkei siitä piittaisi, Elonkirjo antaa silti hyvän kuvan Suomen luonnon monipuolisuudesta ja rikkaudesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...