K. J. Bishop: The Etched City

Osta kirja itsellesi

Perdido Street Station -vertailuilta lienee mahdotonta välttyä. The Etched Cityn Ashamoil on New Crobuzonin tapaan kiehtova urbaani ympäristö, josta Bishop nostaa esiin erilaisia rappion ja ihmiskunnan turmion esimerkkejä.

Kirjan päähenkilöt, Raule ja Gwynn, ovat sisällissodan häviävälle puolelle päätyneitä kapinallisia, jotka löytävät tiensä Ashamoiliin. Kirja keskittyy pitkälti Gwynniin, soturiin, joka löytää uuden uran kaupungin alamaailmassa. Kenttälääkäri Raule elää erilaista elämää, erilaisia valintoja.

Kirjan maailma on mielenkiintoinen: sen täyttävät keskustelut teologiasta ja taiteesta, huumatut unet ja kummalliset ihmeet, väkivalta ja vaara. Tummasävyisen ja omaperäisen fantasian ystäville The Etched City on erinomaista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.