Graham Joyce: The Facts of Life

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Coventry pommitettiin toisessa maailmansodassa pahasti. Legendaarinen lady Godiva ratsasti alasti juuri Coventryn halki. Siinä lähtökohtia! Graham Joyce kertoo kiehtovan sukutarinan Vinen perheestä toisen maailmansodan jälkeisessä Coventryssä, jossa matriarkka Martha paimentaa seitsemää tytärtään. Nuorin tytöistä, Cassie, on taas isättömän lapsen äiti, kiitos amerikkalaisen sotilaan. Lapsi aiotaan antaa pois, kuten edellinenkin ei-toivottu raskaus, mutta tällä kertaa Cassie muuttaa mielensä.

Kirja kertoo, miten nuori Frank Arthur Vine kasvaa varsin erikoisen tätijoukon keskellä. Aidan mies on hautausurakoitsija ja näyttää ruumiilta, Evelyn ja Ina ovat vanhapiikakaksoset, jotka harrastavat spiritismiä (mutta eivät oikeasti näe kuolleita, kuten perheen äiti Martha), Olivella on sodasta palannut miehensä William, Unalla taas maatila Tominsa kanssa. Beatie on saanut tulenpalavan sosialismin kipinän tehdastöistään ja Cassiella nyt vain on taipumus kadota omiin maailmoihinsa jopa viikoiksi yhtä mittaa.

Kaikkinensa siis upea kasvuympäristö nuorelle pojalle, jota heitellään tädiltä toiselle sen mukaan, kuka kulloinkin pystyy parhaiten Frankia hoitamaan. Tämän kummallisen perheen lisäksi lukija tutustuu Coventryyn ja sen kovaan kohtaloon toisen maailmansodan pommituksissa. Tarinassa on perheen rakkauden lämpöä, historian tuntua ja oivallisena mausteena ripaus yliluonnollista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...