Graham Joyce: The Facts of Life

Osta kirja itsellesi

Coventry pommitettiin toisessa maailmansodassa pahasti. Legendaarinen lady Godiva ratsasti alasti juuri Coventryn halki. Siinä lähtökohtia! Graham Joyce kertoo kiehtovan sukutarinan Vinen perheestä toisen maailmansodan jälkeisessä Coventryssä, jossa matriarkka Martha paimentaa seitsemää tytärtään. Nuorin tytöistä, Cassie, on taas isättömän lapsen äiti, kiitos amerikkalaisen sotilaan. Lapsi aiotaan antaa pois, kuten edellinenkin ei-toivottu raskaus, mutta tällä kertaa Cassie muuttaa mielensä.

Kirja kertoo, miten nuori Frank Arthur Vine kasvaa varsin erikoisen tätijoukon keskellä. Aidan mies on hautausurakoitsija ja näyttää ruumiilta, Evelyn ja Ina ovat vanhapiikakaksoset, jotka harrastavat spiritismiä (mutta eivät oikeasti näe kuolleita, kuten perheen äiti Martha), Olivella on sodasta palannut miehensä William, Unalla taas maatila Tominsa kanssa. Beatie on saanut tulenpalavan sosialismin kipinän tehdastöistään ja Cassiella nyt vain on taipumus kadota omiin maailmoihinsa jopa viikoiksi yhtä mittaa.

Kaikkinensa siis upea kasvuympäristö nuorelle pojalle, jota heitellään tädiltä toiselle sen mukaan, kuka kulloinkin pystyy parhaiten Frankia hoitamaan. Tämän kummallisen perheen lisäksi lukija tutustuu Coventryyn ja sen kovaan kohtaloon toisen maailmansodan pommituksissa. Tarinassa on perheen rakkauden lämpöä, historian tuntua ja oivallisena mausteena ripaus yliluonnollista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...