Pertti Jarla: Fingerpori : Fingerpääkaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fingerporin erikoiskirja Fingerpääkaupunki hyppää rohkeasti kehäkolmosen sisäpuolelle. Kyseessä on sarjakuvakokoelma, johon Helsingin Sanomien aluelehdet hakivat lukijoiltaan kotiseutuunsa sijoittuvia sanaleikkejä. Nämä sitten kääntyivät Pertti Jarlan toimesta Fingerpori-sarjakuviksi.

Pääkaupunkiseudulta riittää naurunaiheita paikannimikaskuista irvailuihin nähtävyyksistä. HSL (Helsingin seudun liikenne) on löytänyt tiensä moneen sarjakuvaan. Vaikka kokoelma sijoittuu pääkaupunkiseudulle, eivät jutut ole kryptisiä ulkopaikkakuntalaisillekaan.

Omat suosikkini ovat kurkistukset Jarlan omaan elämään. Nämä rakentuvat sanaleikkien sijaan tilannekomediaan. Varsinkin näihin moni Helsinkiin muuttanut voi helposti samastua. Itseeni iski eniten sarjakuva äidistä, jonka mielestä Jarlan pitäisi ottaa taksi kilometrin kävelymatkaan eksymisen pelossa. Samaan aikaan kahden viikon reissu Ruotsin kautta Sveitsiin on täysin hyväksyttävää.

Tämänkin hauskan kokoelman varjopuolena on sen lyhyys. Reilu 50-sivuinen sarjakuvakirja viuhahtaa ohitse silmissä ja jättää jälkeensä tunteen, että tätä olisi voinut olla enemmänkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...