Antti Ollikainen: Flu 2 – Jäätävä lentsu

Osta kirja itsellesi

Yksinäinen tutkimusmatkailija vaeltaa läpi tuulen ja tuiverruksen saarelle, jolla elää primitiivinen yhteisö, joka palvoo mystistä munanmuotoista kiveä. Tai no, ei hän ihan yksin ole – kannoilla seuraa jatkuvasti huonovointisen näköinen viikatemies. Ja tutkimusmatkailijallakin on huolia. Paitsi että hänen ”valloitusretkensä” aiheuttaa närää yhteisössä (ja ihan syystäkin), vaivaa häntä myös hurja flunssa. Aivasteleva ja pärskivä matkustaja onnistuu herättämään vahingossa sellaisia voimia, että niistä ei selvitäkään ihan kertarykäisyllä.

Antti Ollikaisen Flu 2 – Jäätävä lentsu on hieno pieni sarjakuva-albumi. Mykkä sarja luottaa vauhdikkaaseen kuvakerrontaan. Erityisesti aivastuskuvat ovat mahtavia: räkä lentää ja ääni melkein kuuluu. Sinisävyisissä talvikuvissa on toden totta hyytävää tunnelmaa ja tiukkoja tilanteita parhaiden seikkailuelokuvien hengessä. Kaikki hahmot ovat lintuja, mikä on myös oikein toimiva ratkaisu. Suloinen nuhanokkainen sankari valloittaa heti. Liian jännittävä Jäätävä lentsu ei liene edes lapsille, vaikka luulenkin tarinan aukeavan paremmin aikuiselle.

Flunssaisen linnun saagan ensimmäiseen osaan voi tutustua paitsi perinteisenä albumina myös HTML-versiona osoitteessa http://flu.fi. Ilmeisesti myös kakkososa on matkalla sinne. Tämä on oikein mukava tuttavuus, suosittelen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...