Antti Ollikainen: Flu 2 : Jäätävä lentsu

Flu 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksinäinen tutkimusmatkailija vaeltaa läpi tuulen ja tuiverruksen saarelle, jolla elää primitiivinen yhteisö, joka palvoo mystistä munanmuotoista kiveä. Tai no, ei hän ihan yksin ole – kannoilla seuraa jatkuvasti huonovointisen näköinen viikatemies. Ja tutkimusmatkailijallakin on huolia. Paitsi että hänen “valloitusretkensä” aiheuttaa närää yhteisössä (ja ihan syystäkin), vaivaa häntä myös hurja flunssa. Aivasteleva ja pärskivä matkustaja onnistuu herättämään vahingossa sellaisia voimia, että niistä ei selvitäkään ihan kertarykäisyllä.

Antti Ollikaisen Flu 2 : Jäätävä lentsu on hieno pieni sarjakuva-albumi. Mykkä sarja luottaa vauhdikkaaseen kuvakerrontaan. Erityisesti aivastuskuvat ovat mahtavia: räkä lentää ja ääni melkein kuuluu. Sinisävyisissä talvikuvissa on toden totta hyytävää tunnelmaa ja tiukkoja tilanteita parhaiden seikkailuelokuvien hengessä. Kaikki hahmot ovat lintuja, mikä on myös oikein toimiva ratkaisu. Suloinen nuhanokkainen sankari valloittaa heti. Liian jännittävä Jäätävä lentsu ei liene edes lapsille, vaikka luulenkin tarinan aukeavan paremmin aikuiselle.

Tämä on oikein mukava tuttavuus, suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...