Antti Ollikainen: Tsuuum!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tervetuloa tapaamaan Valtteria ja Tappia, robotteja, jotka rakentavat verstaallaan jotakin sangen mielenkiintoista. Ensin sytytetään valot “klik”, sitten siirrellään osia “Pff! Huh! Puh!” ja sen jälkeen yhdistellään komponentteja “zZRrt zZZzrrrt Zrt”. Väliin mahtuu vielä lukuisia muita vaiheita, kunnes lopulta kaikki on valmista ja sitten “TSUUUUUUM!”

Antti Ollikaisen pieni kuvakirjanen on omalla tavallaan hellyyttävä, sen hiljainen päähenkilökaksikko niin ikään. Verstaalla tunnelma on päämäärätietoinen, kuuluu vaan ahkeran työnteon ääniä, kun robotit valmistelevat huikeaa taidonnäytettään.

Uskoisin monen robottien sekä nikkaroinnin ystävän innostuvan. Ja pidin kyllä itsekin. Jonkin verran mahdollisesti selityksiä osakseen kaipaileva kirjanen sopii mainiosti esimerkiksi vanhempien ja lasten yhteisiin lukuhetkiin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...