Timothy Knapman: Rakenna ja leiki : lentokenttä

Rakenna ja leiki : Lentokenttä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän pakkauksen luulisi olevan monen lentokoneista, lentokentistä ja pienoismalleista kiinnostuneen pienen lukijan – tai leikkijän – toivelistalla. Tällä kertaa ei kyse ole sinänsä kirjasta, sillä vaikka kokonaisuuteen pieni kirjanenkin kuuluu, on sen pääpaino kuitenkin pienoismallien rakentamisella sekä niillä leikkimisellä. Siis rakenna ja leiki.

Ennen rakentamista on hyvä tutustua faktoihin; mitä tapahtuu lentokentällä ja itse lennolla, mitkä ovat keskeisimmät aiheeseen liittyvät termit. Kun parikymmentäsivuinen kirjanen on ”opiskeltu”, voikin seuraavaksi lähteä rakentamaan. Viisi erilaista siivekästä ynnä muutama muu elementti muodostavat lentokentän ympärille näppärän leikkikokonaisuuden. Voisin kuvitella, että kohderyhmää, sellaisia alkaen viisivuotiaita, teos kiinnostelee varmasti kovasti. Varsinkin jos lentokoneet sattuvat olemaan sydäntä lähellä.

Rakentelun ja leikin ohella teos tarjoaa lapselle sopivan määrän tietoa, joten siinäkin mielessä kyseessä on järkevä kokonaisuus, jonka avulla voi kurkistaa pienoismallien rakentelun maailmaan. Suosittelen!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...