Klutz Labs -tiimi: LEGO : liikkuvat laitteet : suunnittele ja rakenna 10 mahtavaa laitetta

Lego : Liikkuvat laitteet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liikkuvat laitteet on varsin mainio idea saada LEGOista, vempaimista ja yli­päätään rakentelusta innostuneet kiinnostumaan ketjureaktioista sun muista liikkeeseen liittyvistä ilmiöistä. Juttuna on rakentaa kymmenen erilaista vem­painta ja niitä käyttelemällä ymmärtää mitä tapahtuu ja miksi.

Ensin rakennellaan yksinkertaisempia ja lopulta jo melko monimutkaisiakin laitoksia, hännänhuippuna jo ihan oikeaa edistyneisyyttä kysyvä Heitä koiralle palloa -laite. Kun rakennettuja vempaimia sitten yhdistellään toisiinsa, saa­daan aikaan yhä enemmän erilaisia kojeita – joko itse keksittyjä tai kirjan oh­jeiden mukaisia.

Viittä vaille kuusivuotias ikäisekseen todella kokenut LEGO-rakentaja innostui tästä valtavasti. Loppuun asti emme tokikaan ole vielä päässeet, mutta aina­kin alkupään helpommat tehtävät tuntuvat vaikeustasoltaan melko sopivilta. Aikuisen apua toki tarvitaan, mutta periaate on mainiosti jo tuon ikäisen asias­ta kiinnostuneen haltuunotettavissa.

Huippujuttu on myös se, että onnistuakseen vekottimet vaativat kirjan muka­na tulevien LEGO-elementtien, kuulien ja paperiosien lisäksi vain kasan taval­lisia LEGO-palikoita. Kerrankin näitä arjen sankareita taas tarvitaan.

Uskoisin, että tästä kirjasta riittää iloa pitkään. Vielä eivät rakentelijamme tai­dot riitä kirjan vaativimpiin tehtäviin, eikä keskittymiskyky lukutaidosta huoli­matta riitä opettavaisten tekstien sisäistämiseen, mutta näitä tehtäviä läpikäy­mällä edistystä tuntuisi tapahtuvan päivä päivältä. Kaiken muun lisäksi vem­paimia rakentelemalla saa hyviä ideoita omaan rakenteluun, joka tällä hetkellä tuntuu olevan pienen tauon jälkeen taas sitäkin suurempaa huvia – lieneekö ajankohtainen LEGO Masters tehnyt tässä kohtaa tehtävänsä?

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...