Timothy Knapman: Kilpajuoksu Rooman halki

Osta kirja itsellesi

Lasten Keskus julkaisi tänä vuonna pari Matikkaseikkailu-kirjaa, joissa ratkottiin mysteerejä valitse oma seikkailusi -tyylillä matemaattisia pulmia ratkoen. Matematiikkaa vieroksuville katalogista löytyy myös pari Historiaseikkailu-kirjaa, joissa seikkaillaan samalla tekniikalla, mutta matemaattisten pulmien sijasta ongelmien ratkaisu edellyttää historian tuntemusta.

Kilpajuoksu Rooman halki -kirjassa juostaan Roomassa pakoon kiukkuista varasta. Pakomatka vie Colosseumille ja muihin roomalaisiin kohteisiin ja lopulta kohtaamaan itse keisari.

Matkan varrella testataan tietämystä roomalaisista asioista. Jos tietämystä ei löydy, virheistä voi oppia ja kirjaa vatkata edestakaisin kunnes vastaukset ovat oikein.
Kammion kauhutKammion kauhut sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja on juoneltaan aivan käsittämättömän pölvästi. Ilmeisesti kirjoittaja oli vähän hukassa sen suhteen, miten saada kulumaan muumiointiprosessiin sisältyvä 40 päivän odotusaika. Ratkaisu on hieno: päähenkilölle tarjotaan myrkytettyä hunajaa, joka tainnuttaa tämän uneen tasan 40 päiväksi!

No, eihän näitä juonen vuoksi lueta. Knoppitietoa egyptiläisistä kertyy kyllä. Näiden historiallisten tehtävien ratkominen on ehkä vähän kiinnostavampaa kuin matikkapähkinöiden setviminen. Kymmenvuotias testilukija ainakin piti Historiaseikkailuista enemmän kuin Matikkaseikkailuista, jotka tuntuivat vähän sekavilta. Noin kymmenvuotias lienee aika hyvin kohderyhmää, sitä nuoremmille kirjojen selaaminen ja pomppiminen tekstissä edestakaisin voi olla vähän vaikeaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...