Timothy Knapman: Kilpajuoksu Rooman halki

Kilpajuoksu Rooman halki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lasten Keskus julkaisi tänä vuonna pari Matikkaseikkailu-kirjaa, joissa ratkottiin mysteerejä valitse oma seikkailusi -tyylillä matemaattisia pulmia ratkoen. Matematiikkaa vieroksuville katalogista löytyy myös pari Historiaseikkailu-kirjaa, joissa seikkaillaan samalla tekniikalla, mutta matemaattisten pulmien sijasta ongelmien ratkaisu edellyttää historian tuntemusta.

Kilpajuoksu Rooman halki -kirjassa juostaan Roomassa pakoon kiukkuista varasta. Pakomatka vie Colosseumille ja muihin roomalaisiin kohteisiin ja lopulta kohtaamaan itse keisari.

Kammion kauhut

Matkan varrella testataan tietämystä roomalaisista asioista. Jos tietämystä ei löydy, virheistä voi oppia ja kirjaa vatkata edestakaisin kunnes vastaukset ovat oikein.
Kammion kauhut sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja on juoneltaan aivan käsittämättömän pölvästi. Ilmeisesti kirjoittaja oli vähän hukassa sen suhteen, miten saada kulumaan muumiointiprosessiin sisältyvä 40 päivän odotusaika. Ratkaisu on hieno: päähenkilölle tarjotaan myrkytettyä hunajaa, joka tainnuttaa tämän uneen tasan 40 päiväksi!

No, eihän näitä juonen vuoksi lueta. Knoppitietoa egyptiläisistä kertyy kyllä. Näiden historiallisten tehtävien ratkominen on ehkä vähän kiinnostavampaa kuin matikkapähkinöiden setviminen. Kymmenvuotias testilukija ainakin piti Historiaseikkailuista enemmän kuin Matikkaseikkailuista, jotka tuntuivat vähän sekavilta. Noin kymmenvuotias lienee aika hyvin kohderyhmää, sitä nuoremmille kirjojen selaaminen ja pomppiminen tekstissä edestakaisin voi olla vähän vaikeaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...