Mohsin Hamid: Fundamentalisti vastoin tahtoaan

Fundamentalisti vastoin tahtoaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan Fundamentalisti vastoin tahtoaan päähenkilö on pakistanilainen Changez. Hän kertoo Lahoressa sijaitsevassa kahvilassa tarinaansa maahan saapuneelle amerikkalaiselle henkilölle. Changez on päässyt Yhdysvaltoihin Princetonin yliopistoon opiskelemaan, saanut valmistumisensa jälkeen työn arvostetussa konsulttiyrityksessä ja seurustelee paikallisen tytön kanssa. Syyskuun 11. päivän terroristi-iskujen jälkeen monien suhtautuminen häneen muuttuu ja tyttöystäväkin sairastuu, joten elämä Yhdysvalloissa ei ole enää samanlaista kuin ennen.

Tämä oli ehkä vähän hämmentävä kirja, sillä ihan aina en ollut varma, miten tähän olisi pitänyt tai kannattanut suhtautua. Yleisesti ottaen tämä oli kuitenkin todella kiinnostava. Tarinan edetessä odotin eniten tietoa siitä, miksi Changez jätti näennäisesti loistavan elämänsä ja lähti takaisin kotimaahansa.

Kirjan nimi ei ihan tunnu vastaavan sisältöä, sen perusteella olisi voinut odottaa joitakin vielä vähän dramaattisempia tapahtumia, vaikka maailmanpolitiikkaa olikin runsaasti mukana. Näkökulmamielessä tämä oli todella hyvä, sillä usein poliittisia asioita käsitellään länsimaisesta näkökulmasta ja nyt sai hetken aikaa katsoa niitä myös toisesta suunnasta.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...