Jean-Christophe Rufin: Globalia

Osta kirja itsellesi

Globalia on ihanneyhteiskunta, jossa puolikuolemattomat ihmiset elävät kaikessa rauhassa ja yltäkylläisyydessä. Mutta mitkä ovat ehdot, joilla tällainen utopia voi olla olemassa?

Jonkinlainen moderni versio Uljaasta uudesta maailmasta Globalia on, kuvatessaan hyvin nykyaikaista utopiaa ja sen suurenmoisuutta kyseenalaistavia yksilöitä. Millaisia ovat ne uhat, joilta utopia suojelee? Kirjalla on paljon yhtymäkohtia nykymaailmaan, varsinkin tietyllä kyynisyysfiltterillä luettuna.

Globalia on paikoin varsin nokkela, enimmän osan ajasta viihdyttävä ja joskus jopa ajatuksia herättävä. Suositellaan, varsinkin nuorisolle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

 1. Rufinin tyyli oli aika jännä, johtuisikohan ranskankielisyydestä, joka kuultaisi suomennoksestakin. Välillä tuntui kuin olisin lukenut lastenkirjaa. Dystopiamainen utopia oli mielenkiintoinen.

  Rufinin lainaus Alexis de Tocquevillelta oli aika herättävä: ”Sellainen sorto, joka demokraattisia kansoja uhkaa, on jotain aivan muuta kuin mikään mitä mailmassa on aikaisemmin nähty.” (Demokratia Amerikassa)

  Tätä sopii nyt sitten miettiä.

 2. Globalia on loistava teos kaikin puolin. Sen oheislukemiseksi suosittelisin Heikki Patomäen kirjaa
  ”Uusliberalismi Suomessa”. Globalian selkeä viestihän on,
  mihin uusliberalismi voi pahimmillaan kehittyä.
  Jokke Koo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...