Enna Airik: Haavemaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuoden kaunein kirja! Haavemaa on upea satukirja, jonka kuvitus on todella viehättävää. Kirja on kuin 1920-luvulla kirjoitettu, niin tekstin kuin kuvituksenkin puolesta. Kirja kertoo orpotyttö Aanasta, joka on menettänyt vanhempansa. Nyt tyttö itse makaa hyytävänä marraskuuna sairaana vuoteessaan Oili-tätinsä hoidettavana.

Oili-täti tuo Aanalle kauniin päiväkirjan, johon Aana alkaa kirjoittaa tarinaa Haavemaasta, jossa aurinko paistaa aina, kaikki ovat terveitä ja pienten tyttöjen kaikki haaveet toteutuvat. Haavemaassa Aana saa Helmikartanon, nukkepuodista seitsemän kaunista nukkea, leivoksia, koiranpennun, prinsessajuhlat parhaan ystävän kanssa…

Samaan aikaan tekstisivujen alareunan mustavalkoinen kuvitus kertoo, mitä Haavemaan ulkopuolella tapahtuu. Yksinkertaisen tyylikästä. Tarina on surullinen, vaikka loppu onkin tavallaan onnellinen, kun Aana pääsee lopulta kaipaamiensa vanhempien luokse. Kannattaa varautua keskustelemaan lapsen kanssa menetyksistä, kuolemasta ja surusta.

Kirjan asetelma on ylipäätään jotenkin herttaisen vanhanaikainen. Kaunista jälkeä. Toivottavasti Enna Airik tekee vielä lisää kirjoja ja kuvituksia muiden kirjoihin, näin kaunista kuvitusta katselisi mielellään lisää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...