Jari Tamminen: Häiriköt : Kulttuurihäirinnän aakkoset

Häiriköt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kulttuurihäirintä (culture jamming) on taidetta, joka iskee laillisin ja laittomin keinoin mainostajien ja kuluttajien väliin. Mainokset ja mainostajat hallitsevat julkista tilaa, ja kulttuurihäiriköt valtaavat tilaa takaisin mainosten ja markkinoinnin omilla aseilla.

Ainakin kaikille Voimaa lukeneille tuttuja ovat vastamainokset, jotka pilkkaavat mainostajia näiden omalla kuvastolla. Samalla ne herättävät miettimään asioita, jotka alkuperäiset mainostajat luultavasti haluaisivat lakaista visusti maton alle piiloon.

Häiriköt on monipuolinen esitys aiheesta; se esittelee monenlaisia tekijöitä kulttuurihäirinnän alalta. Katsaus on toisaalta lavea, toisaalta pinnallinen. Kirjan lukemalla tutustuu monenlaisiin tekijöihin Suomessa ja ulkomailla, ja jos joku aihepiiri kiinnostaa erityisesti, siihen on helppo tutustua tarkemmin omatoimisesti.

Hauska ja ajatuksia herättävä taide on aina paikallaan. Siinä kulttuurihäiriköt onnistuvat mainiosti. Kannattaa vilkaista – elämyksiä on luvassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...