Jari Tamminen: Häiriköt : Kulttuurihäirinnän aakkoset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kulttuurihäirintä (culture jamming) on taidetta, joka iskee laillisin ja laittomin keinoin mainostajien ja kuluttajien väliin. Mainokset ja mainostajat hallitsevat julkista tilaa, ja kulttuurihäiriköt valtaavat tilaa takaisin mainosten ja markkinoinnin omilla aseilla.

Ainakin kaikille Voimaa lukeneille tuttuja ovat vastamainokset, jotka pilkkaavat mainostajia näiden omalla kuvastolla. Samalla ne herättävät miettimään asioita, jotka alkuperäiset mainostajat luultavasti haluaisivat lakaista visusti maton alle piiloon.

Häiriköt on monipuolinen esitys aiheesta; se esittelee monenlaisia tekijöitä kulttuurihäirinnän alalta. Katsaus on toisaalta lavea, toisaalta pinnallinen. Kirjan lukemalla tutustuu monenlaisiin tekijöihin Suomessa ja ulkomailla, ja jos joku aihepiiri kiinnostaa erityisesti, siihen on helppo tutustua tarkemmin omatoimisesti.

Hauska ja ajatuksia herättävä taide on aina paikallaan. Siinä kulttuurihäiriköt onnistuvat mainiosti. Kannattaa vilkaista – elämyksiä on luvassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Taas hyvä vinkki Mikolta, listalle siis tämäkin.

  2. Mulle tämä kirja oli vähän pettymys, kun olin odottanut monipuolisempaa ja analyyttisempaa kirjaa.

  3. Sainpa vihdoin tämän luettua. Oli minullekin vähän pettymys, lähinnä vaikealukuisuutensa vuoksi. Tekstistä oli monin paikoin hankala saada selvää, se katosi sivun värin tai kuvan kätköihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...