Veronica Rossi: Halki ikiyön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Halki ikiyön on Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -sarjan toinen osa, joka jatkaa Arian ja Perryn tarinaa tuhoutuneella maapallolla.

On kulunut kuukausia siitä, kun Aria ja Perry ovat nähneet toisensa. Kun he vihdoin kohtaavat, jää onnen aika lyhyeksi, sillä Perryn heimo ei voi hyväksyä ulkopuolista Ariaa. Myös eetterimyrskyt pahenevat jatkuvasti ja asema vuorovetisten heimon veriherrana ja heimon tulevaisuuden turvaaminen vaatii Perryn täyden huomion. Aria ja Perry joutuvatkin taiteilemaan tunteidensa ja velvollisuuksiensa välimaastossa, kunnes Aria päättää lähteä etsimään kenties pelastuksen tuomaa Yhä-Sinistä. Ihmiskunnan kohtalo näyttää riippuvan yhä vahvemmin myyttisestä Yhä-Sinisestä, jonka olemassaolo saattaa hyvinkin olla pelkkä legenda.

Lukuisia dystopioita luettuani olen yhä edelleen sitä mieltä, että Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -sarja on lähes vertaansa vailla. Rossi on luonut hienon omaperäisen maailman ja hahmot, joihin ei voi olla kiintymättä. Toinen osa ei hiipunut väliosaksi, vaan juoni eteni ehjästi ja kiinnostavasti ja niin traagisia tapahtumia kuin yllätyskäänteitä mahtui mukaan. Parhaat juonenkäänteet lienee kuitenkin säästetty päätösosaan, jonka ilmestymistä odotan jo innolla. Tämä sarja sopii mielestäni hyvin aikuiseenkin makuun.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Minustakin Rossin luoma maailma on kiehtova ja – mikä minulle on tärkeää – uskottava. Odotan jo innolla seuraavaa osaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...