Hälytysajoneuvot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On äänikirjoja ja äänikirjoja – ja nyt en puhu luetuista kirjoista, vaan lasten ääninappeja sisältävistä kirjoista. Ensiksi mainitut ovat aivan ihastuttavia; niitä lukee lapselle enemmän kuin mielellään ja ne synnyttävät erityisiä onnistumisen tunteita varsinkin silloin, kun muuten kirjoista innostumaton lapsi nappien avulla vihdoin kiinnostuu kuuntelemaan ja katselemaan. Näissä kirjoissa äänet ovat laadukkaita, kieli hyvää ja kuvitus kaunista tai muuten silmää miellyttävää.

Sitten on niitä toisia äänikirjoja. Niitä, joissa eläinlajeja ei erota äänten perusteella toisistaan, työkoneet rymyävät kuin viimeistä päivää tai joissa pahimmillaan on vain yksi laaduton ääninäyte. Ne ovat niitä kirjoja, joihin kaupasta ei yllättäen enää löydykään sopivaa paristoa… Sillä niin se vain on, että äänikirjoista lapset innostuvat yleensä valtavasti – laadusta riippumatta. Ja juuri tästä syystä, lasten innostuvuudesta johtuen, olen vinkkaillut täällä äänikirjoja laidasta laitaan. Tietysti niitä ihastuttavia, mutta vähän niitä vihastuttaviakin.

Nyt käsillä oleva Hälytysajoneuvot sijoittuu aika lailla kahden edellä mainitun kategorian välimaastoon. Sen äänet ovat siedettäviä – vaikkakin aivan turhan kovia – ja niitä on edes neljä. Tarina, jossa sankarin viitta heitetään aukeama toisensa jälkeen helikopterin harteille, on sopivan simppeli, mutta kuitenkin tarpeeksi monipuolinen, sellainen kohderyhmäänsä varmasti puhutteleva. Samoin sitä ovat kasvoilla personoidut ajoneuvot, selkeät kuvat ja kirkkaat värit.

Siis mikäli perheestä tai lähipiiristä löytyy jokunen äänekkäiden ajoneuvojen ystävä, saattaa tässä hyvinkin olla kirja juuri hänelle.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...