Neil Gaiman: Hämähäkkijumala

Hämähäkkijumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Charles Nancy ei ole paksu, mutta kun hänen isänsä kerran kutsui häntä paksuksi Charlieksi, nimi tarttui — kuten kaikki muutkin nimet, jotka Charlesin isä antoi. Loppujen lopuksi Charlesin isä oli äärimmäisen nolostuttava tyyppi ja tuntuu, etteivät nolot kokemukset lopu edes siihen, kun isä kuolee.

Isän kuoleman jälkeen Charlesille selviää yllättäen, että hänellä on veli. Siinä missä Charles on kömpelö ja arka kirjanpitäjä, veli Spider on perinyt isän — joka oli itse asiassa hämähäkkijumala Anansi — jumalalliset ominaisuudet ja on koko lailla Charlesin vastakohta. Kun veljekset lähtevät suremaan isänsä kuolemaa, Charles saa kokemuksen, jota ei äkkiä unohda.

Tiedossa on melkoisen fantastista kieputusta. Gaimanilta tällainen moderni fantasia sujuu notkeasti. Hämähäkkijumala ei ole millään tavalla maailmoja mullistava teos, eikä Gaimanin parhaita tuotoksia, mutta viihdyttävä juttu yhtä kaikki. Tarinan lopputulos tuskin yllättää ketään, joka on joskus kirjoja lukenut. Matkan varrelle sentään mahtuu monia varsin huvittavia yksityiskohtia.

Hämähäkkijumala on samaa sukua kuin Gaimanin aikaisempi Unohdetut jumalat. Ei jatkoa, mutta samaa jatkumoa sittenkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...