Neil Gaiman: Hämähäkkijumala

Hämähäkkijumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Charles Nancy ei ole paksu, mutta kun hänen isänsä kerran kutsui häntä paksuksi Charlieksi, nimi tarttui — kuten kaikki muutkin nimet, jotka Charlesin isä antoi. Loppujen lopuksi Charlesin isä oli äärimmäisen nolostuttava tyyppi ja tuntuu, etteivät nolot kokemukset lopu edes siihen, kun isä kuolee.

Isän kuoleman jälkeen Charlesille selviää yllättäen, että hänellä on veli. Siinä missä Charles on kömpelö ja arka kirjanpitäjä, veli Spider on perinyt isän — joka oli itse asiassa hämähäkkijumala Anansi — jumalalliset ominaisuudet ja on koko lailla Charlesin vastakohta. Kun veljekset lähtevät suremaan isänsä kuolemaa, Charles saa kokemuksen, jota ei äkkiä unohda.

Tiedossa on melkoisen fantastista kieputusta. Gaimanilta tällainen moderni fantasia sujuu notkeasti. Hämähäkkijumala ei ole millään tavalla maailmoja mullistava teos, eikä Gaimanin parhaita tuotoksia, mutta viihdyttävä juttu yhtä kaikki. Tarinan lopputulos tuskin yllättää ketään, joka on joskus kirjoja lukenut. Matkan varrelle sentään mahtuu monia varsin huvittavia yksityiskohtia.

Hämähäkkijumala on samaa sukua kuin Gaimanin aikaisempi Unohdetut jumalat. Ei jatkoa, mutta samaa jatkumoa sittenkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...