Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär

Osta kirja itsellesi

Monitahoinen, paksu romaani, joka säilyttää mielenkiintonsa alusta loppuun monestakin syystä. Se tarjoilee takautumia, yllätyksiä, kertojan vaihtumista ja suuren kasvukertomuksen. Kirjassa monesti esiintyvä mantra pysyttävä liikkeessä on osuva, sillä teos on helppo kokea matkana. Päähenkilö joutuu lähtemään monta kertaa ja ottaa onneksi aina lukijankin mukaan.

Nykyhetken väläyksen jälkeen alkaa Rebecca Schwartin tarina lapsuudesta nuoruuteen. Se antaa myös pohjan monelle tulevalle tapahtumalle. Rebecca kuulee vielä aikuisenakin isän ääniä kuiskauksina päässään. Kirjassa on kaksi julmaa miestä, jotka Oates kuvaa hyvin vahvasti, kipeitä yksityiskohtia säästelemättä. Muutenkin nais- ja mieshahmot ovat todella erityyppisiä.

Rebeccan lisäksi hänen poikansa nousee kirjan loppupuolella yhä enemmän esiin. Pojan ja äidin side on vahva, vaikka ei aina niin läheinen.

Loistavasti kirjoitettu romaani, johon kursiivien käyttö tuo oman, tärkeän lisänsä. Musiikki, matkustaminen, hotellit ja menneisyydestä kumpuavat asiat kulkevat mukana jatkuvasti. Loppu on omalla tavallaan yllättävä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...