Jouko Rikkinen: Heinät ja sarat Suomen luonnossa

Heinät ja sarat Suomen luonnossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kukat, puut ja pensaat ovat monelle tuttuja, mutta kuinka monta heinää tai saraa osaat nimetä lajilleen? Noin viidesosa maapallon kasvipeitteestä on pääosin heinien muodostamaa, joten tämä lajissaan ensimmäinen teos on enemmän kuin paikallaan.

Kirjassa esitellään noin 280 heinämäistä kasvia. Niiden lajilleen tunnistaminen on haastava pala, mutta Jouko Rikkisen opas antaa siihen hyvät eväät. Kuvituksessa vuorottelevat yksityiskohdat sekä laajemmat näkymät kasveista kasvuympäristössään.

Heinäkasveihin perehtymättömälle uutta tietoa tulee joka sivulla. Mikä on sisäkale tai luotti? Entä se unenomaisesti lainehtiva, punertava heinä?

Hyvä oppi- ja tietokirja kaikkien luonnosta kiinnostuneiden hyllyyn.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...