Jouko Rikkinen: Suot Suomen luonnossa

Suot Suomen luonnossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suot ovat osa suomalaista sielunmaisemaa ja tyyppimaastoa siinä missä metsätkin. Tämä kirja opettaa tunnistamaan eri suotyyppejä ja opastaa miten, mistä ja millaisia kasveja soilta voi löytää.

Erilaisten soiden yhteinen piirre on paljon puhuttu turve, mutta suotyyppien määrittäminen ei ole aivan yksinkertaista. Alkuun pääsee, kun silmäilee maisemaa laajemmin. Onko paljon vesialueita, entä puita tai pensaita ja kuinka tiheässä. Paras tapa on kuitenkin mennä maahan ja alkaa tutkia kasvillisuutta.

Suot inspiroivat niin perusretkeilijöitä, marjastajia, kuvaajia kuin taiteilijoitakin, eikä ihme. Pääosa kirjan sivuista esittelee kauniita, mielenkiintoisia ja hieman mystisiäkin soiden kasveja. Miltä näyttää esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan tauluista tuttu tähtitalvikki, korttipelimäisesti nimetty herttakaksikko tai hyönteisiä pyydystävä pitkälehtikihokki?

Suot Suomen luonnossa on kirjasarjan 23. osa ja kuudes Jouko Rikkosen kirjoittama. Suositeltava opas jonka voi ottaa vaikka kesän suoretkille mukaan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...